Stiri Locale

Susținere pentru Sighișoara- Proiecte prezentate la masa discuțiilor cu ambasadorul Elveției în România.

horacredit.ro/somproduct.ro

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa, Dl. Arthur MATTLI, a avut astăzi o întâlnire cu primarul Sighișoarei, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean. La întâlnire a participat și domnul Hermann Povel, reprezentantul investitorului elvețian în Sighișoara, SC Sefar SRL.

S-au discutat aspecte legate de sprijinul pe care Confederația Elvețiană îl poate acorda pentru proiectele Sighișoarei, despre susținerea și dialogul dintre mediul privat și administrația publică locală, continuarea proiectului cultural al Festivalului ,,Academia Sighișoara“ și dezvoltarea altor proiecte care să atragă artiști de valoare internațională.

,,Observ că în Sighișoara s-au purtat unele discuții între administrație și mediul de afaceri, este necesar acest dialog, poziția Primăriei fiind importantă, astfel putând aduce un plus valoare care să susțină dezvoltarea urbană a orașului. “
România și Elveția au dezvoltat un parteneriat pentru susținerea muzicienilor români și elvețieni. Sighișoara este o localitate predestinată pentru ca artiștii să se manifeste. Voi susține Festivalul “Academia Sighișoara“, și le voi transmite artiștilor elvețieni că există deschidere din partea Primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale.
,, Sunt mai multe programe, pe mai mulți ani, cu valoare de câteva milioane prin care pot fi finanțate proiecte frumoase pentru Sighișoara.” Ambasador, Arthur MATTLI

În cadrul întâlnirii dintre ambasadorul Confederației Elvețiene și primarul municipiului s-a vorbit și despre sistemul de învățământ dual, susținut de primarul Sighișoarei Ovidiu –Dumitru Mălăncrăvean și implementat cu succes în țări precum Elveția sau Germania.

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România i-a dat asigurări primarului Sighșoarei că și sistemul de sănătate va fi sprijin în continuare de comunitatea elvețiană în special prin intermediul investitorilor elvețieni.

,,Mulțumim pentru vizita de astăzi Excelenței Sale, domnului ambasador Arthur MATTLI și domnului director Hermann Povel. Dorim să dezvoltăm și în continuare proiecte cu acești parteneri de nădejde în domeniul cultural, educațional, al mediului de afaceri și al sănătății. ” Primar, Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean.

12 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Municipiul Sighisoara

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button