IT&C

Elon Musk ne recomandă să utilizăm Signal în loc de WhatsApp

Partajarea Datelor WhatsApp Cu Facebook Devine Obligatorie

horacredit.ro/somproduct.ro

Fondatorul lui Tesla, SpaceX și acum cel mai bogat om din lume le recomandă celor care-l urmăresc, printr-un tweet simplu și direct, să folosească Signal, o aplicație pentru mesaje ca WhatsApp și Telegram, care folosește încriptare extremă pentru a proteja datele și comunicațiile utilizatorilor.

Toți am primit un mesaj de notificare care ne cere să acceptăm noua politică de confidențialitate a lui WhatsApp. Astfel, Facebook urmărește să integreze mai mult serviciile de mesaje.

Dar mulți utilizatori au fost deranjați sau supărați de aceste schimbări, pentru că nu le place ideea că unele din datele lor vor ajunge pe mâinile furnizorilor de publicitate. Elon Musk a avut ca întotdeauna ceva de spus:

Signal – mesagerie privată

După această postare, mai mult de 100.000 de utilizatori au descărcat Signal din secțiunile de aplicații de la Apple și Google în mai puțin de două zile. Numărul mare de solicitări a făcut ca platforma să cadă în unele momente, iar codurile de verificare pentru descărcare să fie trimise cu întârziere. Dar s-a rezolvat repede și utilizatorii „n-ar mai trebui să aibă probleme în instalare”.

 

După această postare, mai mult de 100.000 de utilizatori au descărcat Signal din secțiunile de aplicații de la Apple și Google în mai puțin de două zile. Numărul mare de solicitări a făcut ca platforma să cadă în unele momente, iar codurile de verificare pentru descărcare să fie trimise cu întârziere. Dar s-a rezolvat repede și utilizatorii „n-ar mai trebui să aibă probleme în instalare”.

Sistemul de protecție a mesajelor pe această platformă a devenit atât de popular încât este folosit acum și de servicii ca WhatsApp.

„Nu putem să vă citim mesajele sau să vă ascultăm convorbirile, nici noi, nici oricine altcineva. Confidențialitatea nu este un mod opțional, ci așa lucrează Signal. Pentru toate mesajele și convorbirile voastre, pentru totdeauna” se spune pe pagina oficială a platformei.

Se mai subliniază că nu există publicitate, comercianți sau terți asociați. (Entrepreneur)


Partajarea Datelor WhatsApp Cu Facebook Devine Obligatorie

Mulți utilizatori au timp până la 8 februarie să accepte noile reguli – altfel își pierd accesul la aplicație.

Într-o actualizare majoră a Politicii sale de confidențialitate și a Termenilor și condițiilor, WhatsApp anunță utilizatorii din multe părți ale lumii că, începând din 8 februarie, va partaja unele dintre datele lor cu Facebook, compania mamă a aplicației de chat. Important, utilizatorii care nu vor fi de acord cu noii termeni nu vor mai putea folosi aplicația sau vor fi nevoiți să își șteargă conturile.

Anunțul este trimis printr-o notificare în interiorul aplicației care arată actualizările importante la politicile și condițiile de servicii ale WhatsApp. Acestea sunt împărțite în trei puncte cheie – modul în care aplicația procesează datele utilizatorilor, modul în care companiile pot utiliza serviciile găzduite de Facebook cu WhatsApp și modul în care aplicația se asociază cu Facebook pentru a oferi integrare în produsele Facebook.

Rețineți, totuși, că utilizatorii din Europa vor fi scutiți de noile practici de partajare a serviciului și li se afișează doar primele două din cele trei puncte din notificare. Niamh Sweeney, directorul politicii WhatsApp pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), a încercat să clarifice confuzia care a apărut în legătură cu problema:

Dar ce se întâmplă în restul lumii? Iată o parte importantă a actualizării ToS ale platformei, deoarece se va aplica acelor utilizatori:

 

„Ca parte a companiilor Facebook, WhatsApp primește informații de la companiile Facebook și le partajează informații, așa cum este descris în Politica de confidențialitate WhatsApp, inclusiv pentru a oferi integrări care vă permit să vă conectați experiența WhatsApp cu alte produse ale companiei Facebook; pentru a asigura securitatea, siguranța și integritatea produselor companiei Facebook; și pentru a vă îmbunătăți experiența publicitară și a produselor pe toate produsele companiei Facebook ”

În acest moment, este important să ne amintim unele dintre informațiile cheie pe care WhatsApp le colectează:

  • Numărul dvs. de telefon pe care l-ați folosit pentru a crea un cont
  • Fotografia dvs. de profil și informațiile despre profil
  • Numerele de telefon ale contactelor dvs. WhatsApp
  • Date despre tranzacții și plăți
  • Informații despre locație
  • Istoricul cumparaturilor
  • Informații despre dispozitivul dvs., cum ar fi modelul, sistemul de operare și rețeaua mobilă
  • Alte informații, inclusiv adresa dvs. IP, informații despre funcționarea dispozitivului și identificatori

Dacă sunteți de acord cu termenii și politicile noi, veți fi de acord ca Facebook și filialele sale să aibă acces la cel puțin o parte din datele dvs.

WhatsApp listează informațiile din secțiunea de întrebări frecvente a site-ului web, care se concentrează pe securitate și confidențialitate: „Informațiile pe care le partajăm cu celelalte companii Facebook includ date de înregistrare ale contului dvs. (cum ar fi numărul dvs. de telefon), date despre tranzacții, informații legate de servicii, informații despre modul în care interacționați cu părți terțe (inclusiv companii) atunci când utilizați Serviciile noastre, informații despre dispozitivul mobil, adresa dvs. IP și poate include alte informații identificate în secțiunea Politicii de confidențialitate intitulată „Informații pe care le colectăm” sau obținute prin notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dvs.”

 

39 - VIZUALIZĂRI

Sursa
hotnews.ropaginadeshop.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button