Plante de apartament care combat mucegaiul și condensul

0 comentarii 1 views
A+A-
Reset

answear.ro

Mucegaiul este o ciupercă, un microorganism care are peste 100.000 de specii diferite. Toate mucegaiurile reprezintă un set de micelii care se manifesta, în funcție de specie, în moduri diferite și în culori diferite precum rosu, negru, albastru, verde si gri. Care sunt plantele care te ajută să scapi de umezeală și mucegai.

Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi astm, alergii, iritații, inflamații, erupții cutanate și probleme respiratorii. Pentru a remedia această problemă, trebuie să plasați aceste plante în toată casa, chiar și în baie, care vor capta umezeala și vor reduce mucegaiul de pe pereți.

Sparanghelul: Sparanghelul este perfect împotriva umezelii atunci când este plasat în baie. Aceasta este o plantă perenă, are o formă foarte ciudată, este moale și extrem de stufoasă.

Sparanghelul se poate dezvolta foarte bine la temperaturi curprinse între 7 și 25 de grade. Pe de altă parte, la temperaturi mai joase, planta nu va supraviețui. Îi place lumina filtrată și nu lumina directă, poate plasându-l în spatele unei ferestre.

Begonia: Begonia este o plantă foarte colorată și plină de viață. Tot in acest caz avem o planta perena, perfecta in toate incaperile casei, insa trebuie avut grija sa nu o lasati la rece și îngheț.

Îi plac temperaturile mai mult sau mai puțin constante și le urăște pe cele prea reci. Poți pune begonia oriunde, chiar și în bucătărie, dacă dorești.

Aspidistra: Deși poate nu ai auzit multe despre ea, aspidistra este o plantă care te va ajuta să absorbi toată umiditatea din casă.

Această floare supraviețuiește chiar și atunci când ai uitat de ea pentru câteva zile, așa că dacă nu ai prea mult timp să ai grijă de plante, este perfectă pentru tine. Iubește umezeala și lumina reflectată de afară.

Sporii de mucegai inhalați sau ingerați produc au efecte nocive asupra sănătății, în special în cazul persoanelor cu probleme sau cu un sistem imunitar scăzut.

Feriga: Feriga este o altă plantă ce ne poate scăpa de umiditatea în exces, având nevoie de niveluri ridicate de umiditate ambientală pentru a se dezvolta. Perfecte pentru a absorbi umiditatea, ferigile se pot amplasa în baie sau în orice altă încăpere unde există umiditate mare. Pe lângă rolul lor de „dezumidificator“, ferigile elimină și substanțele toxice din mediul înconjurător, adică ajută și la combaterea ciupercilor. De altfel, despre ferigă se spune că este cea mai bună armă naturală în lupta împotriva mucegaiului.

 

Chamaedorea: este un palmier pitic care supraviețuiește în locuri umede și luminoase. Atunci când nivelul umidității scade poate ocupa și zonele mai umbroase din cameră. Te-ai prins? Îi place mult umiditatea și pentru asta ar face rabat de la lumina din plin

 Mentă: Menta nu este la îndemână doar în bucătărie ca ingredient pentru gătit, dar poate și absorbi umiditatea din mediu. „Această plantă aromatică este excelentă la absorbția umidității din sol. La fel, absoarbe foarte multă umiditate din mediul înconjurător, așa că este ideală și pentru a o avea în bucătărie, baie sau sufragerie. „

Iedera englezească: Iedera englezească este o plantă cățărătoare nativă din Marea Britanie, care este cel mai potrivită pentru a fi plasată la înălțime, cum ar fi pe un raft. „Iedera cățărătoare va ajuta la menținerea aerului curat și la absorbția umidității, protejând casa de mucegai.”

 

 Pace Lily/Crinul Păcii: Prima plantă de apartament recomandată pentru absorbția umidității din aer este Crinul Păcii, o plantă tropicală care se găsește cel mai adesea în interior datorită incapacității sale de a rezista la îngheț.

Potrivit express.co.uk, experții susțin că această plantă „Nu are nevoie de multă lumină și are capacitatea de a absorbi umiditatea prin frunze, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru încăperile cu prea puțin soare și multă umiditate.”

Plante păianjen: Plantele păianjen sunt uneori denumite și plante cu panglică. La fel ca și Crinul Păcii, plantele păianjen au o mare capacitate de a absorbi umiditatea din mediul înconjurător. Experții Daily Eco au explicat că planta absoarbe o mare parte din apa de care are nevoie „din aer”.

„Dacă este situat într-o zonă umedă, nu are nevoie de multă udare”, au adăugat ei. „La fel, nu necesită multă lumină și nici prea multă îngrijire. Ar trebui să știți că este, de asemenea, capabilă să purifice formaldehida din mediu.”

 

Tillandsias: „Tillandsias absorb umezeala din mediul înconjurător pentru a se hidrata, deoarece nu are rădăcinile atașate de pământ pentru a extrage nutrienți sau apă”, au explicat experții The Daily Eco. „Este una dintre plantele cu cea mai mare capacitate de dezumidificare și nu au nevoie de substrat, așa că avem mai multă libertate atunci când alegem locația.”

Tillandsias sunt plante ușor de cultivat, care au nevoie doar de puțin îngrășământ în anumite momente și de puțină pulverizare de apă în medii extrem de uscate.

Niaouli: Plantele Niaouli fac parte dintr-o familie de arbuști și copaci originari din Australia, așa că sunt obișnuite cu mediile calde și umede. „Acesta, în special, este cunoscut a fi unul dintre copacii care absorb umiditatea mai eficient, fiind foarte util în soluri cu exces de apă”, au spus experții. „Atinge înălțimi de până la 20 sau 25 de metri, deși poate fi tăiat cu ușurință pentru a-i controla creșterea.”

Calathea: Plantele Calathea au nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta. Echipa Daily Eco explică că aceasta înseamnă că este „capabilă să absoarbă o cantitate considerabilă de umiditate din aer”. Ei au adăugat: „Datorită cerințelor lor scăzute de lumină și a cererii lor de umiditate, aceste plante cu frunze colorate uimitoare sunt utilizate pe scară largă pentru a absorbi umezeala din baie”

 Palmierul bambus: Palmierul bambus nu numai că absoarbe umiditatea ambientală, dar este și capabil de purificare a aerului. „În mediul său natural, atinge înălțimi de până la trei metri înălțime”, a spus The Daily Eco. „Deși în interior crește mult mai puțin. Vă recomandăm să găsiți o locație umedă și umbrită pentru el.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments