Judetul Mures

Persoanele cu dizabilități și cele fără loc de muncă pot cere vouchere pentru aparatură

horacredit.ro/somproduct.ro

Voucherele au o valoare de aproximativ 23.000 de lei și pot fi folosite pentru achiziționarea de aparate auditive wireless, mobility scootere, scaune cu roți electrice sau orice alte dispozitive care ajută această categorie socială să ducă o viață independentă.

Beneficiarii sunt persoane care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap, persoane în căutarea unui loc de muncă și care nu au un loc de muncă în prezent sau persoane în grupa de muncă (18-65 ani), inclusiv elevi și studenți.

Deocamdată, la AJOFM Mureș s-au prezentat doar cinci cetățeni, dar mulți se interesează telefonic de aceste beneficii, a explicat consilierul EURES, Fuleki Barna.

Proiectul durează 36 de luni, până în mai 2022, e vorba despre un voucher pentru persoanele cu dizabilități. Orice persoană cu dizabilități care îndeplinește calitatea de șomer se poate înregistra la noi, va beneficia de două măsuri active și vom elibera niște documente, acordul, cu acele documente se va prezenta la DGASPC, unde va depune un dosar pentru voucherul respectiv. Se fac niște verificări, se depun niște documente, persoana respectivă va primi un voucher în valoare maximă de 23.000 de lei. Se pot cumpăra dispozitive de pe o listă aprobată, de regulă se cumpără, mai nou, scutere speciale pentru persoane cu dizabilități motorii sau aparatură pentru cei cu deficiențe de vedere.

Pentru a intra în posesia acestor vouchere, persoana cu dizabilități se prezintă la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă cu cartea de identitate, o adeverință medicală și ultimul document de studii.

Apoi, trebuie să se prezinte la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde va depune un dosar, iar tot de acolo va ridica și voucherele, după aprobarea dosarului.

La AJOFM, documentele se pot depune și online, iar beneficiarii sunt anunțați când pot să vină să le ridice când sunt semnate.

35 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button