Home StiriStiri Locale Vulpile au invadat Sighisoara

Vulpile au invadat Sighisoara

de Ana Moldovan
4 views

Vulpile au venit de pe dealurile si padurile din apropiere in cautare de hrana si se pare ca au ramas in oras. Si la Alba Iulia cativa clienti au vazut intr-un restaurant, cum o vulpe manca din farfuriile clientilor. Specialistii spun ca sabaticiunile cauta sa isi extinda teritoriul pentru ca s-au inmultit foarte mult.

O vulpe a ales sa isi creasca cei 3 pui intr-o curte plina de verdeata. Mama a ajuns acolo de ceva vreme si chiar acolo i-a adus pe cei mici pe lume.

Localnic: „De aici din canal iese si merge in zona aici si-a facut cuib mai ales seara si dimineata.”
Toata strada e a lor! De mai bine de o luna, drumul celor 6 vulpi e acelasi: dupa ce ies din subsolul blocului, pornesc nestingherite spre tomberoane!

Animalele sunt doi adulti si 4 pui cu un apetit urias. Dupa ce rascolesc printre resturi, vulpile nesatule trec – apoi, calea ferata spre o macelarie din zona!

Autoritatile au strans, intr-o luna, un numar record de plangeri, toate la adresa „cotropitorilor, insa deocamdata stau cu mainile in san: vulpile care si-au facut adapost in subsolul blocului nu pot fi evacuate decat de un vanator inarmat cu o arma cu tranchilizante. Solicitari au fost trimise, spune primaria, la Asociatia Vanatorilor, la Directia Sanitar Veterinara si la IPJ Mures, dar deocamdata nicio institutie nu s-a sinchisit sa puna stampila pe un document!

Oana Sitea, purtator de cuvant Primaria Sighisoara: „Solicitarea a fost depusa in 3 iulie. Nu depinde de noi termenul in care vom obtine aceasta autorizatie”.

Localnicilor nu le ramane decat sa spere ca situatia se va rezolva cat mai repede!

 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments