Stiri Naționale

Vin vremuri grele pentru români! Se anunță scumpiri în lanț.

horacredit.ro/somproduct.ro

Anul 2021 a venit cu o serie de scumpiri care au la bază majorarea tarifelor la benzină și motorină. Pentru români, apar noi scumpiri la alimentele necesare traiului zilnic din cauza secetei de anul trecut.

Producția redusă de anul trecut a dus la scumpirea cerealelor, iar efectele vor fi în lanț. Experții spun că inclusiv pâinea se va scumpi, din aprilie.

„Persoanele competente în materie de cereale spun că sunt suficiente pentru România, dar probabil că vom recurge din nou la import. Vom vedea undeva prin aprilie – mai dacă se scumpește prețul la pâine, că asta e principala problemă”, a declarat Adrian Bența, analist economic.

În octombrie anul trecut, ministrul Agriculturii, liberalul Adrian Oros, vorbea de 1,21 milioane hectare afectate de secetă: „Sunt afectate 1,21 milioane hectare, dintre care peste 700.000 de hectare porumb. Sunt afectați 91.600 de fermieri”.

Prețurile sunt influențate și de costul carburanților. Acciza a crescut de la 1 ianuarie

Preţurile la alimentele de bază sunt influenţate şi de costul carburanţilor. De la începutul anului, în urma creşterii accizelor, litrul de benzină costă mai mult cu 6 bani.

Astfel, acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, în creştere de la 1.773,46 pe mia de litri, potrivit Ministerului Finanţelor. De asemenea, pentru motorină, acciza creşte la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri.

„Per ansamblu, din cauză că a crescut acciza la combustibil, se vor vedea creșteri de prețuri pentru toate bunurile de la raft”, a mai susținut Bența, conform b1.ro.

22 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button