8
Voi începe cu istoria locului vânat de Tribunalul Cluj.
La Cluj Napoca pe Dealul Cetatuie, terenurile au aparținut Armatei Austro-Ungare. Acestea aparțin armatei române chiar și astăzi, chiar dacă comuniștii au naționalizat casa și au închiriat terenul, terenul aparține în continuare armatei române. Odată cu căderea comunismului și venirea falsei democrații, în temeiul legii 112 din 1991, casele au fost vândute. Așa a făcut mama, a cumpărat casa și gardul, acesta este gardul. Și gardul pentru că urma să ne cumpărăm curtea, dar surprinzător, terenul Armatei Române a fost revendicat de o moștenitoare. Repet Moștenitoarea de Pământ a Armatei Române … Moștenitoarea, după un an, își vinde pământul unei alte persoane. Aflăm despre acest lucru și suntem îndemnați de acesta în 2009, deși întoarcerea pământului armatei române a fost făcută în 2007.
Din 2009 suntem în instanță cu cumpărătorul, care nu poate intra pe teren deoarece avem casa și gardul / gardul cumpărat și întabulat în Cartea funciară. După 6 ani în instanță, depunem un dosar la DNA Cluj, despre care nici astăzi nu se știe nimic despre el.
Continuăm până acum cu Tribunalul Cluj, unde sunt fabricate dosare pentru toate motivele acestui teren, așa că în 12 ani de instanță am reușit să executăm 22 de cauze pentru același litigiu. În mod surprinzător, în 2017 trimitem primul dosar la CEDO, din care nu știm nimic concret, în 2019 mama depune personal dosare la CEDO, dosar care este respins pe motiv că nu îndeplinește anumite criterii, precum ca număr de pagini. În 2020, mama trimite din nou un dosar CEDO, care de data aceasta este bun, adecvat, dar a răspuns pentru că legea 87 din 25 mai 2020 ne dă dreptul la proprietate.
Acest drept de proprietate nu este recunoscut de Tribunalul Cluj, deci: un dosar ajunge la București la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cei de la Tribunalul Cluj ar trebui suspendați până la răspunsul de la Înalta Curte. Însă, la 12 ianuarie 2021, aceștia sunt prezenți la o înfățișare într-un alt dosar, tot pe acest teren, în care se câștigă cazul cumpărătorului, fără drept de apel. Vă întreb cu tot respectul, Tribunalul Cluj nu este vinovat de încălcarea intenționată a legilor? Având în vedere că de 12 ani mama a trebuit să suporte cheltuieli de judecată enorme, execuții forțate care nu pot fi puse în aplicare datorită bunurilor pe care le-am întabulat în Cartea funciară, dar cu cheltuieli uriașe. În plus, înainte de Crăciun, mama primește un instinct în care este informată că va plăti cumpărătorului daune de 20 de mii de euro, valoarea terenului. Cu o lună înainte, a fost chemată să semneze un act prin care i s-a dat pământ, iar dacă a refuzat pentru că voia să meargă legal, pentru a nu putea fi atacată mai târziu, a primit penultima lovitură.
În cei 12 ani de hărțuire, am adresat Președinției, ADN care a venit doar și a găsit situația, au remarcat ei, și am rămas în aceeași hărțuire …. Mama mea trebuie să plătească întotdeauna taxa de timbru din 900 și 2000 , în schimb, partea adversă plătește 20 de lei fiecare. De ce un dosar depus la CEDO în condiții legale costă 2.500 de lei? Ultima taxă judiciară este de 5.000 de lei. Dar impozitele astea? În timpul pandemiei, mama plătește dintr-o pensie de 1200 lei o execuție de 2300 lei plus diferența este retrasă lunar de la 400 lei din cont. Cine poate trăi decent cu un venit lunar de 800 de lei în această perioadă de pandemie. Executorul la ultima execuție a venit acasă să-i spună mamei sale să plătească, în caz contrar proprietatea lui va fi confiscată. În același timp, veniturile sunt confiscate.
Vă rog să-mi spuneți, de ce legea nu se aplică corect tuturor? De ce bogații au puterea de a umili un om care a lucrat în țări străine, astfel încât să le poată plăti toate greșelile făcute de un tribunal imparțial …..
Aștept un răspuns clar și concret din partea autorităților.
Cu respect, fiul doamnei hărțuit de sistem …
Triff Petru Lazar
Articolul a fost trimis de: triff petru lazar