Stiri Naționale

Vctot Ponta, racolat agent secret de ginerele lui Virgil Măgureanu

horacredit.ro/somproduct.ro
Victor Ponta nu se simte prea bine. Pro România, partidul pe care l-a înființat rupând din PSD, e pe tobogan, dovadă rezultatul foarte prost din ultimele alegeri locale.

Dar asta pare să fie ultima problemă a fostului premier PSD din vremea tragediei de la Colectiv.

Ce îl doare cu siguranță și mai tare e că se strânge lațul în jurul său din cauza problemelor în justiție.

Ponta a scăpat ”la mustață” în Dosarul Turceni-Rovinari, deși sentința în care a fost condamnat doar partenerul și prietenul său, Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, rămâne încă un mare mister.

A beneficiat Ponta de legături subterane în justiție, grație calității sale de agent secret, care să-l fi scăpat de închisoare? Este doar o supoziție, care se bazează doar pe dezvăluirea legăturii sale cu SIE, făcută de Traian Băsescu, fostul președinte.

În mod cert, Șova nu era cu nimic mai vinovat decât tovarășul său aflat acum în fruntea Pro România, iar argumentația din minuta instanței ridică și mai multe semne de întrebare: probele condamnării sale au fost mai clare decât lumina zilei, dar cu toate acestea a fost condamnat doar Dan Șova.

În mod clar, ceva se întâmplă în spatele acestor nebuloase pe axa politică-justiție-servicii secrete, pentru că Victor Ponta a picat mereu până acum în picioare precum Hopa-Mitică, în timp ce, în jurul său, popicele au picat instant.

Istoria e veche și începe cu moartea fostului procuror Panait, pe care Ponta l-a vizitat chiar înainte ca acesta să fie descoperit căzut pe caldarâmul din fața casei unde locuia.

Anii au trecut și, după mușamalizarea cazului Panait, Ponta a ajuns la Gorj, trimis de Adrian Năstase să-l înfunde pe Nicolae Mischie, fost baron PSD de Gorj. Năstase conducerea atunci cel mai corupt Guvern de după Revoluție și dorea să-l ”execute” pe Mischie pentru a oferi ”un cap” pe tava DNA.

 

Ponta și-a făcut datoria, deși acuzațiile aduse lui Mischie au fost puerile și la distanță infinită de corupția imensă aflată la București. Mischie a ajuns la pușcărie și Ponta s-a înscăunat baron de Gorj în locul lui.

Ulterior, a ajuns pe cai mari, a pus mâna pe banii de la termocentralele Turceni și Rovinari și a devenit mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță.

Afacerile de la Prahova ale familiei lui Ponta au legătură cu fugarul Ghiță, dar și de această dată, ca în cazurile Panait sau Turceni-Rovinari,  Victor Viorel Ponta a scăpat de ancheta DNA, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ajutați de televiziunea lui Ghiță, au pus la cale asaltul anti-Kovesi și au destructurat împreună echipa DNA de la Ploiești care avusese curajul să intre în mafia din Prahova.

Este celebrul serialul Tv prin care a fost demonizat procurorul Panait, zis și ”Portocală”, care a fost transformat în vinovat pentru simplul motiv că anchetase mafia baronilor Cozma-Ghiță.

”Vina” lui Panait era că îl dovedise pe Ponta cum a jonglat cu banii lui Ghiță în afacerea aducerii lui Tony Blair în România, pentru a-l ajuta pe fostul candidat al PSD la Președinția României.

Acum, cea mai proastă veste pentru Ponta e că s-ar putea ca imunitatea sa să nu mai ”țină”, pe baza relațiilor subterane cu serviciile: Nicolae Bănicioiu, prietenul său și coleg de Guvern, a ajuns în vizorul DNA urmare a dezvăluirilor lui Cristian Rizea.

În emisiunea de vineri seară, de la Realitatea Plus, a confirmat racolarea lui Ponta de către serviciile secrete și a dat și numele celui care l-a adus în SIE pe actualul șef al Pro România: Ion Biriș, ginerele lui Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI din vremea lui Ion Iliescu.

Emisiunea ”Culisele Statului Paralel” a adus în atenția publicului cluburile de top în care visează să se distreze tinerii din întreaga țară, cum ar fi Nuba și Loft.

“Cluburile astea sunt niște locuri în care se știe clar că se face trafic de droguri, se face prostituție, în care copii noștri sunt expuși, unde sunt înțelegeri cu mai mari din DIICOT, cu personaje, nu cu instituția. Dacă vorbești cu oameni din zona cluburilor, ți se spune că, dacă nu se lasă droguri, dacă nu se lasă prostituție, nu mai există afacerea asta. E o mare măgărie! Ia, hai sa încercăm să punem frâiele acolo și la băieții care-i ocrotesc din interiorul instituțiilor și să vedem dacă nu merge și așa afacerea, pentru că tinerii vor să se distreze!”, a spus Dorin Iacob, prezent în emisiune, fin cunoscător al vieții serviciilor secrete.

Astfel, cluburile Loft din București și Mamaia, îi au drept acționari pe Ioan Biriș, ginerele fostului director al SRI, Virgil Măgureanu, și Petru Berciu, asociați în primul club de la noi din țară, din anii ’90, Clubul Office, din zona Piața Amzei.Dezvăluirile au confirmat acționariatul celor doua cluburi descris de Cristian Rizea, persoane aflate la confluența dintre serviciile secrete cu alte zone de decizie din societate.

Ion Biriș ar fi ruda colonelului cu același nume din SIE, dar și cu primarul comunei Snagov, Teodor Biriș. Despre colonelul SIE, Cristian Rizea susține că ar fi cel care l a racolat pe Victor Ponta în anul 1990,  episod despre care ar putea să dea mai amănunte fostul șef al statului, Traian Băsescu, a precizat Rizea.

Dezvăluirile lui Cristian Rizea au dus la acuzarea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, de către DNA, iar acum toate firele duc către șeful său din vremea șpăgii anchetate de procurori: Victor Viorel Ponta.

Toți cei care au văzut cum Ponta a scăpat până acum de fiecare dată când a ajuns în vizorul justiției au o singură întrebare pe buze: îl va mai proteja ”sistemul” pe Victor Ponta?

 

Pro România, partidul CIE/SIE

5 - VIZUALIZĂRI

Sursa
lumealibera.ronewsweek.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button