Stiri Naționale

Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat  și pe copii

horacredit.ro/somproduct.ro

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său împotriva virusului Sars-Cov-2 și în rândul copiilor. La teste vor participa 3.000 de copii cu vârste între 12 și 17 ani.

Din cei 3.000 de copii care vor fi testați, jumătate vor primi două doze la un interval de patru luni, iar cealaltă jumătate, un placebo. Reprezentanții companiei nu au dat deocamdată detalii legate de momentul în care va începe testarea primilor voluntari.

Studiul la care au participat 30.000 de adulți a indicat că vaccinul Moderna are o eficiență de 94,1%.

Mai multe companii care au dezvoltat vaccinul anti-Covid fac vaccinări experimentale, însă, deocamdată, deciziile luate la nivel mondial vizează vaccinarea populației cu vârsta peste 16 ani.

”Deocamdată, vaccinarea este aprobată – mă refer la CDC și la Food and Drug Administration din SUA și la Agenția Medicamentelor din Europa – de la 16 ani în sus, deci deocamdată pentru adolescenți. Există deja vaccinări experimentale. Pe lângă Moderna este și concernul Pfizer și Asta Zeneca, care în partea finală a experimentului introduc și loturi de copii între 5 și 12 ani. Cercetărorii actuali, și iarăși citez CDC-ul, au spus că, deocamdată, vaccinarea populației începe fără administrarea la copii, deci nu se face încă la copii”, a anunțat medicul pediatru Ioan Gherghina la Realitatea Plus.

18 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button