fashiondays.ro
Sanatate si Diete

Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate și ar trebui consumat mai frecvent!


interlink.ro
Usturoiul este considerat un „antibiotic” natural pe care e bine să-l incluzi în alimentația zilnică. Are mai multe beneficii pentru organism, iar efectele sale sunt recunoscute încă din Antichitate.

Usturoiul este un ingredient foarte folosit. Însă pe lângă savoarea pe care o dă unor preparate are și alte beneficii pentru sănătate. Și a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale incredibile.

Spre exemplu, 100 de grame de usturoi  conține aproape 150 de calorii, 33 de grame de carbohidrați, 6,36 grame de proteine. De asemenea este bogat, în vitamina B, folat, vitamina C, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc.

Beneficiile usturoiului

1. Purifică sângele: Dacă ai probleme din cauza acneei este important să începi purificarea sângelui din interior pentru a obține o piele sănătoasă la exterior. Deci pentru a face acest lucru mănâncă în fiecare dimineață doi căței de usturoi crud cu puțină apă caldă. De asemenea, nu uita că bei cât mai multă apă pe parcursul zilei. Usturoiul  va ajuta la eliminarea toxinelor.

2. Răceala și gripa: Deoarece se apropie sezonul răcelilor, pentru a scăpa în  această perioadă este important să ai grijă de tine. Dacă consumi usturoi crud sau în diverse preparate, acesta este de mare ajutor pentru a scăpa de nasul înfundat și a avea o imunitate mult mai bună.

3. Ajută la prevenirea bolilor de inimă: Consumul zilnic de usturoi ajută la scăderea nivelului de colesterol din cauza proprietăților anti-oxidante. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale și a nivelului zahărului din sânge. Pentru a beneficia de compusul care conține sulf Allicin și pentru ca acesta să nu-și piardă proprietățile medicinale să îl consumi crud sau semi-gătit.

4. Este anti-bacterian : Usturoiul a fost folosit încă din epoca trecută ca antibiotic pentru tratarea infecțiilor bacteriene, fungice și parazitare.

5. Pentru piele și păr: Proprietățile usturoiului protejează pielea de efectul radicalilor liberi. Aplicat local, usturoiul face minuni pentru pielea cu infecții fungice și asigură ameliorarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele.

6.Usturoiul ameliorează durerile de cap: Un efect mai puțin cunoscut, dar demonstrat, ca urmare a efectului vasodilator, în special la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Asta înseamnă că reduce durerile de cap în cazul persoanelor care n-au anumite probleme severe care le cauzează.

7: Este un bun detoxifiant și-ți prelungește viața: Este foarte eficient în eliminarea toxinelor din organism, îți dă o stare generală bună și logevitate, ca urmare și a celorlalte beneficii menționate. Este un excelent sudorific, expectorant, tonic și antispatic.

În plus, extractul de usturoi zdrobit sau masarea cu ulei infuzat cu usturoi a scalpului previne și chiar inversează căderea părului.

Totuși, persoanele care suferă de astm nu ar trebui să consume usturoi, pentru că pot avea de-a face cu efecte secundare. Mai mult decât atât nu ar trebui să consumi mai mult de 1-2 căței de usturoi într-o singură zi fără a cere sfatul unui medic.

bottegaverde.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button