Judetul Mures

Unitatea de Suport COVID de la UMFST Târgu Mureș își dublează capacitatea

horacredit.ro/somproduct.ro

Secția de suport COVID a Spitalului Clinic Județean de Urgență, care a fost înființată în luna august în sala polivalentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, va începe, săptămâna aceasta, să crească numărul de paturi de terapie intensivă.

Pentru început se va suplimenta cu 20, apoi vor ajunge chiar și la 61, a declarat azi, la Târgu Mureș, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:

În următoarea perioadă unitatea se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă, săptămâna aceasta 10 paturi și săptămâna următoare încă 10, ajungând la 40 de paturi. Per total, pe județul Mureș o să ajungem la 61 de paturi de terapie intensivă cu cele de la Sighișoara. Personalul va fi detașat și din județele și din țară rămânând ca următoarea perioadă să putem gestiona cazurile de terapie intensivă.

Ministrul Sănătăţii a spus că, indiferent de evoluţia pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș a soluționat problema echipamentelor și a început deja procedurile pentru angajarea personalului, a declarat managerul SCJU Târgu Mureș, Claudiu Puia:

Din punct de vedere al dotării am reușit să rezolvăm problemele pe care le aveam, acum suntem într-o procedură de angajare de personal astfel încât să avem personal suficient pentru a crește numărul paturilor de terapie intensivă din această unitate de suport medical de la 20 la 40 de paturi.

Până în acest moment, unitatea suport COVID din cadrul UMFST Târgu Mureș a tratat 75 de pacienți în stare critică din toată țara, iar în prezent sunt internați 20 de pacienți, dintre care 15 în stare critică

3 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button