Stiri Locale

Un fragment din moastele Sfantului Ierarh Andrei Șaguna va fi daruit Manastirii din Sighisoara

horacredit.ro/somproduct.ro

sfantul-dimitrie-izvoratorul-mirManastirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara are luni zi de hram. 
Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului înconjurat de un sobor numeros de preoţi şi diaconi.
Acesta va dărui Mănăstirii Sighișoara un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna prăznuit în fiecare an la 30 noiembrie.

Amplasată la doar patru kilometri sud de centrul municipiului Sighişoara, mănăstirea cu viaţă de obşte, ce poartă hramul “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir” (26 octombrie), se înscrie în categoria aşezămintelor recent înfiinţate, fără nicio legătură cu vreo mănăstire existentă în aceste locuri în veacurile anterioare, motivul înfiinţării fiind doar dorinţa credincioşilor din zonă, şi a protopopului Ioan Boian.

Paraclisul, care poartă hramul „Izvorul Tămăduirii” (vineri în prima săptămână după Paşti – Săptămâna Luminată), a fost pictat în anul 2001, tot în stil neobizantin de către Nicolae George Sorin din Bucureşti, făcând parte din categoria lăcaşurilor de cult de tip sală, fără abside laterale, păstrându-se forma de navă, cu altar şi naos uşor alungit.

 

Sursa :RadioSon Sighisoara

80 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button