Stiri Naționale

TransylvaniaHorse Show – EDITIA 10 – 12 iunie 2016

horacredit.ro/somproduct.ro

poster-THS 06-07-2016

Ediţia din acest an a Transylvania Horse Show, competiţie hipică ce are loc în perioada 10 — 12 iunie în satul sibian Prod, a reuşit să atragă deja un număr record de participanţi. În doar 72 de ore, 36 de locuri au fost ocupate la Concursul Internațional Universitar.

Pentru Concursul Internațional Universitar — Cupa Națiunilor pentru Studenți, organizat în colaborare cu Association International des EtudiantsCavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a TransylvaniaHorse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției.

Concursul din România se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia.

 

Astfel, 12 echipe formate din 36 de studenți din  SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția  au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar.

Concurenții vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

“Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină’, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

De-a lungul celor cinci ediții ale Transylvania Horse Show, în cadrul Concursului Internațional Universitar au participat peste 200 de studenți.

“Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la TransylvaniaHorse Show’, adaugă Mihnea Vîrgolici.

Transylvania Horse Show găzduiește anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă — cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj — și Concursul Internațional Universitar — Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă TransylvaniaHorse Show primind premiul ‘Concursul anului’ pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015.

Pe lângă cele două competiții, la TransylvaniaHorse Show vor avea loc show-uri și demonstrații ecvestre.

84 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button