Diverse

Transylvania Epic Bike Ride

horacredit.ro/somproduct.ro

ciclism_off_road_Cea mai lungă tură pe bicicletă din România are loc în Transilvania între 23 și 26 iunie 2016. Transylvania Epic Bike Ride este un eveniment necompetitiv, astfel că participanții nu doar pedalează, ci pot vizita peste 15 obiective turistice importante din Transilvania. Traseul măsoară 325 de kilometri cu diferență de nivel ce vor fi parcurși în 4 zile, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de pădure.

Surclasând destinații celebre precum Italia sau Germania, Transilvania pe bicicletă se află pe locul 1 în topul celor mai frumoase vacanțe de aventură, top realizat de ghidul de călătorii Lonely Planet. De asemenea, The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinații turistice din România pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic pe care se regăsesc satele săsești din Transilvania, dar și orașele Sighișoara și Sibiu.

‘De multe ori ne programăm vacanțele în străinătate căutând experiențe noi și lăsăm în urmă ceea ce ne este mai la îndemână. Prin acest tur ciclo-turistic vrem să le dăm ocazia tuturor românilor să viziteze Transilvania și să aibă parte și de o experiență sportivă în același timp.’, au declarat organizatorii.

Tura cu cele mai multe obiective turistice

O provocare sportivă pentru unii sau pur și simplu plimbare cu bicicletă pentru alții, Transylvania Epic Bike Râde are startul din Brașov și trece prin Racoș, Rupea, Viscri, Sighișoara, Daneș, Mălâncrăv, Biertan, Mediaș, Cetatea de Baltă și se încheie în Sibiu.

Obiectivele pot fi vizitate după bunul plac al fiecărei echipe. Dintre cele mai importante, menționam lacul de smarald, coloanele de bazalt și vulcanul stins de lângă Racoș, castelul Bethlen, cetatea Rupea atestată documentar din 1324 și restaurată între 2010-2012, biserica fortificată din Viscri îndrăgită de însuși prințul Charles, satul Mesendorf și biserica fortificată păstrată în forma ei medievală, rezervația de stejari de la Breite, unde cresc arbori de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, satul Mălâncrăv, unde se produce sucul bio într-o mică fabrică realizată cu ajutorul unei finanțări a Fundației Mihai Emineascu. Tot în Mălâncrav, se poate vizita Biserica Fortificată și Conacul Apafi. Lista continuă cu biserica fortificată din Biertan a cărei construcție a început în anul 1490, orașul Mediaș, Biserica fortificată din Bazna, Cetatea de Baltă și orașul Sibiu, fostă capitală europeană a culturii.

Cel mai tânăr participant

Participanții la eveniment pedalează în grupuri organizate de 4-10 persoane, cu un lider ales de către organizatori dintre participanți. Fiecare grup are ritmul propriu, astfel încât să se bucure de traseu și de obiectivele turistice. Evenimentul se adresează oricărui pasionat de ciclism de nivel mediu, indiferent de vârstă. Cel mai tânăr participant la ediția din 2015 avea doar 11 ani. A venit însoțit de părinți și a luat parte la aventură pe bicicletă parcurgând toți cei 325 de kilometri ai traseului.

Cazare în sala de sport

La finalul zilei, ‘cazarea’ se face în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziție de organizatori. Este o experiență inedită care adaugă sare și piper turului. Locațiile permit ți campare în cortul propriu cu acces la grupurile sanitare ale salilor de sport.

Cum participi la eveniment

Doritorii se pot înscrie pe www.epicbikeride.ro. Înscrierile sunt deschise, iar din cele 150 de locuri, doar 50 mai sunt disponibile. În taxa de participare sunt incluse kitul turului (tricou tehnic de bicicletă, numere de bicicletă, medalie de participare, fotografii de concurs), punct de alimentare intermediar la jumătatea fiecărei zi, mic dejun în zilele 2, 3 și 4, o salată pe zi, suport logistic (transport bagaje între locații), asistență tehnică pentru biciclete și multe altele.

Declarații co-organizatori

‘Am participat în anii trecuți la astfel de tururi în Europa alături de membrii Asociației Trăiesc Sănătos. Am găsit în Transilvania, o zonă extrem de pitorească și frumoasă care poate face concurență cu succes oricărui peisaj din țări cu mare tradiție în ciclism precum Italia, Elveția, Franța, Germania sau Austria. Acest tur aduce în atenția pasionaților de bicicletă un nou format în care se pot bucura de componența sportivă dar în același timp și de cea turistică’, a declarat Vlad Mihalache, co-organizator al evenimentului Transylvania Epic Bike Ride.

‘În Transilvania am găsit toate elementele necesare unui tur memorabil cu bicicleta. Trasee spectaculoase și diverse, de la asfalt și până la poteci de pădure construite special pentru bicicletă. Obiective turistice, peisaje de vis și oameni primitori. Săli de sport în care să ne tragem sufletul în fiecare seară. Startul și finishul în două orașe superbe ale țării precum Brașov și Sibiu. Opriri în Sighișoara și Mediaș. Toate acestea, dar mai ales atmosfera creată de participanti, ne-au dus cu gândul la un tur epic. Si asa i-a ramas numele: Transylvania Epic Bike Ride’, a declarat Theodor Manolache, co-organizator al evenimentului, despre prima editie Transylvania Epic Bike Ride.

 

 

Toate detaliile despre înscrieri și eveniment le găsiți la

HOME

Iar pagina noastra de facebook o puteti vizita la

https://www.facebook.com/EpicBikeRideRo/?fref=ts

Eveniment powered by: Skoda

Sponsor: Stejarii Country Club

Parteneri: Coresi, Samsung, Eisberg, Barilla, Ursus Cooler, Autonom, Gold Nutrition, Bellotto

Parteneri Media: Kiss FM, Preda Publishing, I’velo, Smartatletic, Road Grand Tour

Cătălina Cătescu

PR & Events Executive

 

Sursa: AGERPRES

117 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button