Stiri Locale

Transilvania Bike Trails Race 2017

horacredit.ro/somproduct.ro

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB ce va avea loc sâmbăta 19 august 2017, cu start și finiș la Saschiz, satul din apropierea localității Viscri și al cărui scop este lansarea și promovarea rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Concursul este la a IV-a ediție și se va desfășura pe 2 distanțe. O distanță de 77 km și una pentru începători de 42 km. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.

proalpin.ro
În același timp concursul și evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie care e în contrast cu noua perspectiva a loculului care oferă o noua abordare turistica: activitați pentru o viață activă, trasee unice, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sănătoasa din producția locală.

În fiecare an concursul ia startul din alt sat din zona pentru noutate si pentru promovarea fiecaruia în parte.

 

Rețeaua de trasee este dezvoltata de către Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, prin Programul de Cooperare Romano-Elvețian are o lungime totala de aproximativ 100 km începând din luna mai 2015 si leagă 10 sate din zona cu Sighișoara. Rețeaua de trasee este dezvoltata de către Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundației Orange, si in perioada 2013 – 2015 in cadrul unui proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsa si va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighișoara.

proalpin.ro

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80% prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.

 

 

Construcția rețelei a început in anul 2011 cu traseul ce leagă satele Crit si Mesendorf, cu o lungime de 7 km si s-a continuat in anul 2013 cu traseul Crit-Bunesti (7 km). De atunci s-au mai construit/amenajat si traseele Viscri – Bunesti 15km, Viscri – Saschiz 35km, Crit – Saschiz 22km.

orange.ro

Despre concurs – tbtrace.ro/tbt-race
Inscrieri – http://tbtrace.ro/inscriere/
Traseu – www.tbtrace.ro/traseu
Program – www.tbtrace.ro/program
Regulament – www.tbtrace.ro/regulament

49 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button