Stiri Locale

Sprijin pentru proprietarii și agenții economici afectați de criza COVID-19

horacredit.ro/somproduct.ro
Termen limită pentru reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidențiale
Primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități la plata impozitului pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri pentru agenții economici din Sighișoara care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică pe perioada stării de urgenţă.
Primăria Municipiului Sighișoara atrage atenția celor interesați că se apropie termenul de 15 septembrie – data limită de solicitare a reducerii impozitelor pe clădiri pentru cei afectați de pandemie, respectiv introducerea stării de urgență. Consiliul Local al Municipiului Sighișoara a aprobat în luna iunie proiectul de hotărâre propus de primarul Sighișoarei  privind acordarea unor reduceri la plata impozitului anual pe clădire și a taxei lunare pe clădire, respectiv 50% reducere pentru impozitele pe clădiri și scutire de taxă lunară pe clădiri pentru două luni pentru cei care au fost obligați să-și întrerupă total activitatea economică în timpul stării de urgență, fiind emisă Hotărârea Consiliului Local nr 102 /25 iunie 2020 . 
Pentru stabilirea eligibilității, proprietarii clădirilor au obligația să depună la Primărie o cerere de acordare a reducerii însoțită de o declarație pe propria răspundere, până în 15 septembrie.
“Scopul acestui proiect de hotârâre este de a proteja mediul de afaceri sighișorean și de a sprijini relansarea economiei orașului nostru. Sunt facilități pe care le-am propus, pentru sprijinirea, din punct de vedere fiscal, a operatorilor economici afectați de criza coronavirusului SARS-COV-2. Am promovat acest proiect de hotărâre în baza OUG 69/2020, care prevede posibilitatea adoptării de către consiliul local, a unei hotărâri pentru acordarea pe durata stării de urgenţă decretate în anul 2020 a unor facilităţi la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri. A fost elaborată și procedura la nivel local privind acordarea acestor facilităţi la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri. Consider că aceste facilități sunt benefice, ele au fost identificate în urma unor discuții pe care le-am purtat cu operatorii economici. Pentru perioada următoare continuăm să identificăm și alte soluții de sprijinire a economiei sighișorene “, a precizat prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.
Detalii suplimentare pot fi  solicitate  la numărul de telefon: 0265 -771280, interior 175, Birou Impozite și taxe locale. 

http://www.sighisoara.org.ro/portal/mures/sighisoara/portal.nsf/AllByUNID/0001B14A?OpenDocument&fbclid=IwAR2JCA5dXeYuE23RcZgm9TU24VmptpejWrceC7s7n_o4HX–fqe3kBvKYXk

2 - VIZUALIZĂRI

Sursa
sighisoara.org.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button