Judetul Mures

Spitalele din Târgu Mureș pot prelua minimum 30 de copii bolnavi de Covid, dacă se va impune

horacredit.ro/somproduct.ro

Instituțiile sanitare din județul Mureș au luat măsuri pentru preluarea eventualelor îmbolnăviri cu Covid 19 ale copiilor din județul Mureș, odată cu începerea anului școlar.

Astfel, Spitalul Clinic Județean Mureș, desemnat de la începutul pandemiei ca unitate principală de preluare a cazurilor, are în primă instanță la dispoziție opt paturi.

Directorul DSP Mureș, Iuliu Moldovan, precizează că la nevoie spațiul se poate extinde la Clinica de pediatrie din cadrul spitalului:

Instituțiile sanitare din județul Mureș au luat măsuri pentru preluarea eventualelor îmbolnăviri cu Covid 19 ale copiilor din județul Mureș, odată cu începerea anului școlar. Astfel, Spitalul Clinic Județean Mureș, desemnat de la începutul pandemiei ca unitate principală de preluare a cazurilor, are în primă instanță la dispoziție opt paturi. Directorul DSP Mureș, Iuliu Moldovan, precizează că la nevoie spațiul se poate extinde la Clinica de pediatrie din cadrul spitalului: Noi avem Spitalul Clinic Județean Mureș, cel din subordinea Consiliului Județean. De la început, ei au fost unitate desemnată pentru tratamentul pacienților COVID. Iar acolo și acum sunt opt paturi pentru copii, acolo este și Clinica de Pediatrie. Dacă situația epidemiologică o va impune, se va mări numărul de paturi și analizăm, totul e într-o dinamică. În ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, directorul Claudiu Puiac a explicat că ea este o unitate-suport, care poate asigura la nevoie internarea a 15-20 de copii: În cazul în care va fi necesar să asigurăm suportul medical pentru pacienții COVID pozitiv copii, noi avem șase paturi de terapie intensivă pentru copii pe care la nevoie le putem transforma în paturi de COVID pozitiv. De asemenea, avem la UMFST acea unitate-suport pentru pacienți critici, care la nevoie poate deservi atât pacienți adulți cât și pacienți copii, și de asemenea mai avem o zonă-tampon care la nevoie poate fi și ea transformată, parțial sau în totalitate, în zonă de pediatrie. Un număr estimat de copii ar fi de 11-15 copii care nu necesită terapie intensivă, iar din punctul de vedere al terapiei intensive, vorbim între 5 și 10 copii. De asemenea, în cazul în care apar numeroase cazuri de îmbolnăviri ale copiilor cu Covid 19, instituțiile abilitate din județ vor analiza toate opțiunile legate de potențialele extinderi ale spațiilor de internare, de prezența părinților alături de copii ori, după caz, mutarea pacienților în alte județe.

 

În ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, directorul Claudiu Puiac a explicat că ea este o unitate-suport, care poate asigura la nevoie internarea a 15-20 de copii:

În cazul în care va fi necesar să asigurăm suportul medical pentru pacienții COVID pozitiv copii, noi avem șase paturi de terapie intensivă pentru copii pe care la nevoie le putem transforma în paturi de COVID pozitiv. De asemenea, avem la UMFST acea unitate-suport pentru pacienți critici, care la nevoie poate deservi atât pacienți adulți cât și pacienți copii, și de asemenea mai avem o zonă-tampon care la nevoie poate fi și ea transformată, parțial sau în totalitate, în zonă de pediatrie. Un număr estimat de copii ar fi de 11-15 copii care nu necesită terapie intensivă, iar din punctul de vedere al terapiei intensive, vorbim între 5 și 10 copii.

 

De asemenea, în cazul în care apar numeroase cazuri de îmbolnăviri ale copiilor cu Covid 19, instituțiile abilitate din județ vor analiza toate opțiunile legate de potențialele extinderi ale spațiilor de internare, de prezența părinților alături de copii ori, după caz, mutarea pacienților în alte județe.

18 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button