Diverse nationale

Sondaj european: 80% dintre utilizatorii de țigări electronice au încetat complet să mai fumeze

horacredit.ro/somproduct.ro

Lichidele cu arome joacă un rol extrem de important în această reușită. 

A.     Peste 80% dintre fumătorii care au trecut la țigări electronice au renunțat complet la fumat.
B.     Aproximativ 65% dintre utilizatorii de țigări electronice din Europa folosesc lichide cu aromă de fructe sau gust dulce.

 

Bruxelles – Acestea sunt două concluzii importante ale unui sondaj realizat de Alianța Independentă Europeană pentru Vape (IEVA), la care au participat peste 3.300 de utilizatori europeni de țigări electronice.

 

Sondajul european arată că nu mai există îndoieli în legătură cu următorul fapt: țigările electronice sunt o metodă larg utilizată în Europa pentru a combate consumul de tutun. Conform acestuia, nu mai puțin de 81% dintre vaperi au renunțat complet la fumat, și circa 12% au redus fumatul cu ajutorul țigărilor electronice.

 

Totodată, doar 2% dintre ei cred că țigările electronice sunt egale sau mai dăunătoare în comparație cu țigările combustibile, în timp ce 86% consideră că țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare pentru ei decât țigările din tutun. Această opinie majoritară a consumatorilor coincide, de altfel, cu punctul de vedere științific al agenției guvernamentale britanice de sănătate publică, instituție ce estimează că țigările electronice sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât țigările din tutun. [1]
Importanța aromelor
Existența unei largi varietăți de arome pare a fi unul dintre motivele care i-a determinat pe consumatori să folosească țigările electronice. 40% dintre aceștia folosesc lichide cu aromă de fructe și 25% preferă alte arome dulci. Doar o treime din vaperi utilizează lichide cu aromă de tutun (35%).

 

IEVA i-a întrebat pe participanți cum ar reacționa dacă toate aromele din lichide, cu excepția aromelor de tutun, ar fi interzise. Rezultat: Doar 20% dintre vaperi ar trece la aromele de tutun. Interzicerea aromelor ar aduce cu sine și alte efecte negative: 31% au declarat că vor cumpăra alte arome lichide pe piața neagră, iar 9% ar începe să fumeze din nou.

 

Dustin Dahlmann, președintele IEVA: „Sondajul nostru confirmă cercetările anterioare care arătau că aromele de țigări electronice sunt de importanță extremă pentru fumătorii adulți. Interzicerea aromelor trebuie evitată cu orice preț, deoarece ar determina mulți vaperi să achiziționeze produse nereglementate de pe piața neagră sau i-ar împinge înapoi la fumat. Și acest lucru ar pune în pericol marea oportunitate pe care o avem: că tot mai mulți fumători vor înceta să fumeze cu ajutorul țigării electronice. ” [2, 3, 4]

smokemania.ro

SmokeMania și-a început activitatea în anul 2011. Prin intermediul magazinului online, magazinelor proprii și ale partenerilor, SmokeMania este cea mai extinsă rețea specializată în vânzarea țigărilor electronice din România. Echipa noastră foarte bine pregătită este dispusă să ofere tot suportul de care au nevoie clienții. Garantăm că toate produsele vândute sunt 100% originale și la un preț cât se poate de competitiv.

Pe site-ul SmokeMania.ro puteți găsi o ofertă foarte diversificată de țigări electronice, ofertă care conține atât produse dedicate începătorilor, dar și entuziaștilor.

Nu în ultimul rând, oferim o selecție bogată de lichide pentru țigara electronică, selecție care cuprinde brand-uri renumite precum Naked, Dinner Lady, Liqua, Hangsen etc.


Despre IEVA
Independent European Vape Alliance (IEVA) este singura asociație paneuropeană care reunește asociații naționale, companii, producători și distribuitori din industria vapingului și asigură acestora cu o reprezentare responsabilă la nivel european.

 

Principiul fondator al IEVA este de a contribui la reducerea daunelor provocate sănătății publice de fumat. Țigările electronice au un impact pozitiv semnificativ și ar trebui recunoscute ca un instrument de combatere a fumatului, deoarece vapingul nu este același lucru cu fumatul.
Surse
[1] „Evidence review of e-cigarettes and heated tobacco products“, Public Health England, 2018
[2] „Role of sweet and other flavours in liking and disliking of electronic cigarettes“, Seattle, 2016
[3] „Reasons for using flavored liquids among electronic cigarette users: A concept mapping study“, Virginia, 2016
[4] „Electronic cigarette liquid and device parameters and aerosol characteristics: A survey of regular users“, Lexington, 2018
9 - VIZUALIZĂRI
Sursa
www.eurovape.eu

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button