Stiri Locale

Sighisoreanca Oana Bogdan a fost numită Secretar de Stat la Ministerul Culturii

horacredit.ro/somproduct.ro

Oana Bogdan 07-19-2016Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii Corina Șuteu, pe pagina sa de socializare.

Iată prezentarea făcută de ministrul Culturii noului său colaborator.

Oana Bogdan este bi-diplomată în arhitectură în România, la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu”, și în Belgia, la Universitatea Anvers. Și-a continuat activitatea academică în Belgia, unde a predat arhitectură și urbanism la Universitatea KU Leuven vreme de șapte ani, timp în care a dezvoltat împreună cu studenții belgieni și internaționali proiecte strategice de arhitectură și urbanism la București.

A fost membră a Comisiei Regale pentru Monumente și Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experți pentru Arhitectură și Design în cadrul Guvernului Comunității Flamande din Belgia, și a numeroase jurii ale premiilor culturale și ale concursurilor de arhitectură și urbanism naționale și internaționale. În anul 2015 a absolvit Masterul Executiv în Administrarea Afacerilor (EMBA) la Vlerick Business School din Bruxelles și a devenit membră a comisiei de experți UNESCO a orașului Bruges din Belgia.

În 2007 a fondat biroul de arhitectură și urbanism BOGDAN & VAN BROECK cu sediul la Bruxelles, birou premiat cu Medalia Bienalei de Arhitectură BAB 2010 și Medalia Președintelui Uniunii Arhitecților din România BAB 2010, și nominalizat la doua ediții ale Premiului European Mies van der Rohe. Din poziția de co-fondator al acestui birou este activă în dezbaterea despre rolul arhitectului în raport cu facerea și folosirea spațiului public și pledează în favoarea unei perspective inovatoare a organizării și reciclării patrimoniului construit.

Prin prisma experienței dobândite, Oana Bogdan consideră că patrimoniul cultural are o contribuție majoră la dezvoltarea sustenabilă a unei țări și îi atribuie, pe lână valoarea socială recunoscută și o valoare economică semnificativă.

Sursa: MinisterulCulturiiRomania

307 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button