Stiri Naționale

Șef adjunct din Poliția Română, urmărit penal pentru luare de mită de 110.000 de euro

horacredit.ro/somproduct.ro

bolbosanu-465x390Constantin Bolboșanu, director adjunct al Direcției de Combatere a Criminaității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost pus sub urmărire de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită de 110.000 de euro. La data faptelor, acesta ocupa funcția de șef serviciu în cadrul structurii.

Procurorii arată că, în perioada martie – septembrie, suspectul Constantin Bolboșanu, în calitate de șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, a primit de la un om de afaceri echivalentul în lei al sumei de 110.000 de euro, pentru a-i asigura acestuia protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

Ofițerul de poliție a primit mita printr-un intermediar.

În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului Constantin Bolboșanu și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia.

Protecția promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

 

Sursa:  REALITATEA.NET

40 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button