Stiri Locale

Șase focare de pestă porcină în județul Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

Focarele au apărut la gospodării individuale din zona Târnăveniului și a Sighișoarei, iar astăzi se așteaptă oficial confirmarea celui de-al șaselea focar.

Inspectorii DSV au sacrificat și ceilalți porci din gospodăriile afectate, pe care i-au îngropat sau incinerat, însă nu au fost ucise alte animale de pe raza comunelor.

Medicii veterinari vor supraveghea toate efectivele de porci din zonă, iar administratorii fondurilor de vânătoare trebuie să trimită probe din animalele împușcate și s-a interzis vânătoarea la goană.

Din păcate, avem și noi 6 focare, 5 confirmate, iar unul urmează confirmarea. Cele mai multe sunt în zona Târnăveniului, iar ultima suspiciune este în localitatea Gănești, așteptăm mâine confirmarea de la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală de la București, dar este doar formală, s-au trimis probe de sânge la laboratorul de la Cluj și sunt pozitive. Porci cumpărați fără documente, aceeași poveste de ani de zile. Din păcate, s-au confirmat la porci domestici. Și în zona Sighișoara avem focare, Țigmandru și la Criș, lângă Daneș. Directorul DSVSA Mureș, Kincses Sandor:

 

Și în Sibiu au apărut trei focare de pestă porcină, unul la limita cu județul Mureș, unde au fost alertați gestionarii fondurilor de vânătoare din Gănești, Târnăveni și Apold.

7 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Radio Târgu Mureș

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button