Stiri Naționale

Redeschiderea școlilor, cerută în INSTANȚĂ!!

horacredit.ro/somproduct.ro

Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională şi încalcă dreptul la educaţie al copiilor. În plus, reprezentanţii Asociaţiei atrag atenţia că statul acasă dăunează sănătăţii celor mici – care, pe zi ce trece, sunt tot mai predispuşi obezităţii sau scăderii imunităţii. Noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, spune însă că cel mai bine este ca elevii să rămână în continuare acasă.

Școlile din Capitală și-au suspendat activitatea fizică la 20 octombrie, după ce orașul intrase în scenariul roșu pe data de 19 octombrie. Teoretic, elevii ar trebui să revină în bănci săptămâna viitoare, marți. Totul depinde de evoluția situației epidemiologice, iar o nouă decizie cu privire la școli va fi anunțată luni, după o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Între timp, însă, Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanţă ca toate unităţile de învăţământ, de stat ori private, închise prin hotărâri emise de Comitetele județene pentru Situații de Urgență, să fie redeschise.

„Ieri (joi – n.r.) am depus în municipiul Cluj-Napoca, urmând ca astăzi (vineri – n.r.) și la începutul săptămânii viitoare să depunem în toate celelalte localități – București, Timișoara, Bacău, Sibiu, Alba – practic, în toate localitățile unde s-a dispus suspendarea activităților față în față”, a anunțat Christian Comșa, reprezentant al Asociației Școlilor Private.

Şi unii părinţi se plâng de închiderea şcolilor.

„E o stare de incertitudine generalizată. Părinții nu știu cum să se împartă între locul de muncă și casă. Vorbim de un segment de vârstă extrem de dificil, copiii preșcolari, copiii de grădiniță, care trebuie supravegheați și care trebuie să aibă pe cineva acasă cu ei, iar părinții sunt în pericolul de a-și pierde locul de muncă dacă nu se întorc”, susține Adina Stoenescu, directoarea unei școli private.

„Dacă ne uităm pe panta ascendentă și ținem cont că și panta descendentă va fi similară cu panta ascendentă, practic unitățile de învățământ vor fi închise până la primăvară cel puțin și atunci nu cred că este o soluție pe termen lung această școală online”, spune Christian Comșa.

6 - VIZUALIZĂRI

Sursa
digi24.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button