horacredit.ro/somproduct.ro
Info Utile

Purtarea măştii va fi obligatorie de la 15 mai. Cât va costa o mască?

Purtarea măştii va fi obligatorie de la 15 mai atât în spaţiile publice închise, cât şi în mijloacele de transport în comun. Însă, pe buzele tuturor, stă aceeaşi întrebare. De unde îmi cumpăr o mască? Ştii deja că rare sunt farmaciile unde se găsesc astfel de protecţii.

Designerii care confecţionează măşti spun că se confruntă cu o reală problemă. De săptămâni bune, au rămas cu produsele pe stoc.

Designer măşti din România: La început cererea a fost mare pentru măşti. Companii cu mulţi angajaţi care trebuiau să ofere o protecţie angajaţilor, ei au fost clienţii noştri. Acum, din păcate, s-au adus din China. Nu mai este cerere pe piaţă. Aşteptăm să vedem cum se mişcă piaţa, care va fi cererea. Nu e o alegere în funcţie de preţ, şi noi avem preţuri mici. E mai uşor să faci import, decât să cauţi un producător în România şi să încerci să pui cu el cap la cap realizarea unui produs. Cu câte măşti ai rămas acum pe stoc? Cam 1000 de măşti!

Autorităţile spun că două firme private şi una de stat produc, zilnic, un număr suficient de măşti. Deci nu ar trebui să-şi faci griji.

Virgil Popescu, ministrul economiei: Se strâng peste un milion de măşti, zilnic, pentru populaţie. Evident, că până în 15 mai, aceste lucruri se adună, şi evident că va fi neceser, într-o primă etapă, până când vom vedea câţi produc în România măşti chirurgicale, va fi nevoie suplimentar de importuri. Preţul la care va fi vândută masca către populaţie cred că va fi în jurul cifrei de 2 lei, fără TVA. La nivelul Guvernului sunt discuţii ca unele categorii sociale să primească gratuit astfel de măşti.

Tocmai pentru a se face o evidenţă a fabricilor de măşti medicale deschise în România de când a fost decretată starea de urgenţă, de ieri, toţi cei care produc măşti, şi sunt autorizaţi, sunt rugaţi să se înscrie într-o aplicaţie pe site-ul Guvernului.

 

 

Masca de protectie magazine, preturi, oferte:

67 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button