Stiri Naționale

 PSD : evazioniștii scapă de închisoare dacă plătesc prejudiciul

horacredit.ro/somproduct.ro
Proiectul deputatului “Mitralieră” care scapă evazioniștii fiscali de la închisoare dacă plătesc prejudiciul, adoptat de Parlament

 

Proiectul inițiat de deputatul Cătălin Rădulescu, prin care cei care fac evaziune până în 100.000 de euro primesc doar o amendă dacă plătesc prejudiciul, a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul fusese declarat, anterior, neconstituțional de către CCR.

Proiectul prevedea inițial ca pentru a scăpa de închisoare evazioniștii fiscali trebuiau să plătească prejudiciul plus 20% din totalul acestuia, până la primul termen de judecată.

Acum, actul normativ care a fost schimbat în Camera Deputaților prevede că pentru evaziunea de până la 100.000 euro să fie plătită doar o amendă dacă plătesc integral prejudiciul, iar dacă achită și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

Pentru adoptarea proiectului au votat deputații PSD, Pro România și ALDE iar împotriva inițiativei s-au exprimat PNL și USR.

Deputații UDMR s-au abținut.

Proiectul, declarat neconstituțional în aprilie anul trecut, a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, în februarie.

În expunerea de motive semnată de deputatul Cătălin Rădulescu se arată că inițiativa legislativă este necesară din cauza „stării sistemului judiciar românesc în ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare cât și numeroasele cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții”.

„Dacă inculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai execută pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori: va recupera prejudiciul creat integral, într-un timp relativ scurt și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului”, conform surse citate.

Actul normativ va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

25 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button