horacredit.ro/somproduct.ro
Stiri Locale

Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile de utilităţi, specifice serviciului de salubrizare, derulate de S.C. Schuster Ecosal S.R.L

Inchiderea depozitului de deșeuri din Sighișoara este un subiect fierbinte. Autoritățile ar fi trebuit să își asume de foarte multă vreme închiderea acestui depozit care amenință direct și indirect sănătatea sighișorenilor, dar din diferite motive (multe legate direct de campaniile electorale), nu au avut curaj. Cum nu au curaj nici acum, încercând să motiveze de ce o a patra celulă ar fi necesară, de ce ar crește prețurile, etc.
In data de 13.10.2021, Municipiul Sighișoara îi invita pe toti cei interesați să depună propuneri, sugestiiși opinii cu valoare de recomandare pentru proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile de utilităţi, specifice serviciului de salubrizare, derulate de S.C. Schuster Ecosal S.R.L Linkul spre anunț este acesta:
Astfel acest subiect al modificării tarifelor de colectare este unul care ne interesează direct. Titlul hotărârii de proiect ne indică faptul că primăria s-a decis să abordeze fix acest subiect, ceea ce, ne-am gândit noi, ar fi un lucru bun.
𝐃𝐨𝐚𝐫 𝐜𝐚̆:
Dacă ne apucăm să citim un pic și anexele, constatăm că:
1. 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗵𝗼𝘁𝗮̆𝗿𝗮̂𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗮̆ 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁 𝗹𝗮 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘇𝗮̆𝗽𝗲𝘇𝗶𝗿𝗲 (rubrica 29), celelalte tarife de colectare fiind deja stabilite conform hotărării Nr. 163 votate de Consiliul Local în data de 25.08.2021;
2. In anexa 1, ni se indică faptul că tariful de deszâpezire 𝐬𝐜𝐚𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟒𝟕.𝟏𝟖 𝐥𝐞𝐢/𝐨𝐫𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟑𝟕.𝟓𝟔 𝐥𝐞𝐢/𝐨𝐫𝐚̆. Am putea crede că e un lucru bun, doar că dacă ne uităm pe fișele de fundamentare, constatăm ca 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟐𝟐.𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢/𝐨𝐫𝐚 𝐥𝐚 𝟑𝟕.𝟓𝟔 𝐥𝐞𝐢/𝐨𝐫𝐚̆;
3. La HCL163/25.08.2021, cea prin care de fapt s-au votat tarifele pentru colectare (rubrica 2, tariful fiind de 𝟏𝟑.𝟐𝟗/lei/persoană/lună) nu a existat nicio dezbatere publcă și nu am gășit nicio fișa de fundamentare pentru aceste tarife. Există niște fișe de fundamentare la proiectul de hotărâre de pe siteul primăriei, dar care au un cu totul alt tarif.
Sesizând neconcordanțe majore între tarifele din anexe, fișe de fundamentare și proiectul de hotărâre, USR Sighișoara a trimis ieri, 25.10.2021, prin președintele Ioan Bârsan o adresă prin care cere lămuriri Primăriei Municipiului Sighișoara.
Vă vom ține la curent cu rășpunsul oficial al Primăriei.
35 - VIZUALIZĂRI

Sursa
USR Sighișoara

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button