Stiri Locale

Proiect cu finanțare europeană pentru înființarea Centrului regional etno-cultural în Municipiul Sighișoara, în fosta clădire a Centrului de Plasament, ce va fi reabilitată

horacredit.ro/somproduct.ro

Municipiul Sighișoara a depus o cerere de finanțare pentru proiectul ,,Înființare Centru regional etno-cultural în Municipiul Sighișoara” în imobilul aflat pe Strada Ana Ipătescu nr.12-14.  Valoarea estimată a investiției este de 5 milioane de euro, s-a  parcurs etapa de analiză a îndeplinirii criteriilor formale și a celor obligatorii incluse în cadrul OUG 88/2020 și Ghidul Solicitantului, proiectul  fiind declarat conform și eligibil, conform Metodologiei de selecție a fișelor de proiecte elaborată de ADR Centru.

Potrivit Primarului municipiului, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, prin implementarea acestui proiect se va moderniza această clădire cu  valoare arhitecturală majoră ce a găzduit Centrul de Plasament  și se va extinde aria ofertei turistice prin includerea în circuitul turistic al orașului a  acestui centru etno-cultural. Centrul va găzdui un muzeu, spații expoziționale, săli pentru desfășurarea evenimentelor culturale, bibliotecă muncipală și altele spații destinate dezvoltării culturale.

Se propun lucrări de mansardare, extindere, lucrări privind eficiența energetică precum și realizarea dotărilor necesare pentru funcționarea în cele mai bune condiții. Centrul va fi o clădire „verde” cu impact redus asupra mediului înconjurător, drept pentru care, în urma auditului energetic vor fi propuse cele mai bune soluții în acest sens.

Deoarece imobilul dispune de o suprafață considerabilă de teren, s-a  propus amenajarea curții interioare, prin realizarea unor alei pietonale, spații de agrement și de petrecere a timpului liber.

10 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button