Home StiriStiri Naționale Primarul Muia pentru consătenii lui…….))

Primarul Muia pentru consătenii lui…….))

de Ana Moldovan
8 views

Primăria comunei Chevereşu Mare (Timiş), condusă de Marcel Muia (PSD), a cumpărat pentru Zilele Comunei şi pentru un festival de folclor, evenimente desfăşurate simultan în perioada 3 – 4 iunie, dar şi pentru ruga satului Dragşina, 1.530 de porţii de mici. Fiecare porţie cumpărată a conţinut patru mici cu pâine şi muştar, o îngheţată şi „o băutură carbogazoasă”. Nota de plată: 25.000 de lei.

Sistemul  Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) scoate la iveală achiziţiile făcute de Primăria Comunei Chevereşu Mare cu ocazia Zilelor Comunei Chevereşu Mare şi a Festivalului de Folclor „Viorica Ghercea”, evenimente organizate „la pachet”, în zilele de 3 şi 4 iunie 2017.

Pentru marele eveniment din comună, organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, Primăria condusă de Marcel Muia a cumpărat, prin achiziţie directă, 1.000 de porţii de mici care să fie împărţite localnicilor. Fiecare porţie a cuprins patru mici, muştar, sos de usturoi, pâine, o îngheţată şi o băutură carbogazoasă (0,5 l). Cert este, însă, că fiecare din cele 1.000 de porţii comandate de primărie a costat 15,78 lei. Încă 530 de astfel de porţii (2.120 de mici), de data asta la preţul de 17,2 lei, au fost cumpărate şi pentru ruga satului Dragşina, aparţinător comunei Chevereşu Mare.

Trei sute de meniuri „premium”

Contactat pentru un punct de vedere, primarul din Chevereşu Mare, Marcel Muia, a declarat că micii au fost distribuiţi locuitorilor din comună gratuit. „Au fost distribuţi la locuitori din comună, la cei care au participat. Sunt dovezi, înregistrări. Acuma, scuzaţi-mi curiozitatea, dar e ceva deosebit?”, a declarat primarul. Pe lângă cele 1.000 de porţii de mici cumpărate pentru a fi distribuite localnicilor, Primăria Chevereş a mai achiziţionat şi 300 de meniuri „premium”, constând în aperitiv, patru sarmale cu  ardei iute şi smântână, fel principal (ceafă de porc la grătar, cartofi, salată, pâine), desert (prăjitură asortată), băuturi (carbogazoase, apă plată, apă minerală, cafea). Fiecare meniu a costat 84,4 lei, rezultând un cost total de 25.320 de lei.

 

Furnizor, Puiu Bănăţeanul Firma care a livrat mâncarea comandată de Primăria Chevereşu Mare este SC La Puiu Bănăţeanul SRL, un restaurant din Sacoşu Turcesc, ocomună învecinată. Patronul firmei este Ionel Adrian Gorun, cunoscut ca Puiu Gorun, şi ca un apropiat al primarilor din zonă, inclusiv a lui Marcel Muia.

„Pe SEAP m-a contactat o doamnă care se ocupă cu achiziţiile”, a explicat Gorun modalitatea în care a obţinut contractul. Întrebat dacă e prieten cu primarul din Chevereş, aşa cum se spune, Gorun a răspuns: „Acuma, eu având firma acolo în zonă cunosc toţi primarii din zonă. A fost la mine (n.r. primarul) ca şi oricare client, nu că a organizat dumnealui vreun eveniment”. „Ne-am uitat şi la preţuri şi la distanţă. Mai multe au fost condiţiile”, a justificat primarul Marcel Muia alegerea firmei care a livrat mâncare în valoare de 50.000 de lei, la Zilele Comunei.

Consilierul PNL din Chevereşu Mare, Ionel Doma, a declarat că în Consiliul Local se ştie că micii oferiţi de primărie au fost o sponsorizare primită de primărie. „S-au oferit mici, îngheţată, bere. În Consiliu s-a spus clar să se încheie cu cadourile, cu micii şi cu berea. Dacă sunt întreprinzători care vor să vină să vândă, foarte bine. Au spus că e sponsor. Noi nu am vrut, dar primarul a spus că dacă tot avem sponsori o să fie şi de data asta. Unii au spus că s-au dat câte doi mici şi o bere, alţii au spus ca s-a dat în funcţie de cât a vrut să ia fiecare”, a declarat consilierul local Ionel Doma.

Număr de magie cu Lorenzo Pentru evenimentul din 3-4 iunie, Primăria Chevereşu Mare a mai plătit 63 de mii de lei pentru asigurarea soliştilor vocali (Nicu Novac, Tiberiu Ceia, Carmen Ienci) şi a formaţiilor instrumentale, sonorizarea şi scena cu lumini. Piesa de greutate a Zilelor Comunei Chevereşu Mare a fost un număr de magie realizat de iluzionistul Lorenzo.

Primăria a achiziţionat un show care să cuprindă, printre altele: apariţii magice ale artiştilor, efecte de magie spectaculoase, spectacol cu lumini, apariţie şi dispariţie asistentă. Costul – 6.722 lei. „Am vrut să fie o diversificare a ceea ce înseamnă zilele comunei. Să fie ceva nou. Oamenii au fost foarte încântaţi. A făcut şi cu porumbei, şi cu flori. A durat în jur de 40-45 de minute”, a declarat primarul Marcel Muia.

Iar pentru ca lumea să afle de ce s-a întâmplat la Chevereşu – Mare, primăria i-a plătit 1.700 de lei televiziunii locale Tele Europa Nova pentru filmarea Rugii Chevereşu Mare şi Festivalul „Viorica Chercea”, postarea producţiei video pe site şi pe contul de Facebook al televiziunii. Costul rugii şi festivalului de la Chev

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments