Stiri Locale

Preţul de vânzare a locuinţelor ANL pentru 2015,

horacredit.ro/somproduct.ro

Potrivit Ordinului nr. 373 din 28 iulie 2015 ”pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2015, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri, valoarea de înlocuire pe metru pătrat, calculată conform art. 1, este de 1.691,29 lei/metru pătrat, inclusiv TVA”.

Pretul a fost stabilit de data aceasta in euro, dar la cursul BNR al zilei pretul de vanzare pe metru patrat al locuintelor ANL este de 384 euro, fata de 328 euro pe metru patrat cum a fost stabilit anul trecut. Aceasta inseamna o crestere de 56 euro pe metro patrat.
Locuinţele pentru tineri pot fi achizitionate dupa o perioada de inchiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare catre autoritaţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casa sau cu achitarea integrala a preţului final din surse proprii.
Transferul de proprietate asupra locuintei catre cumparator se va produce doar dupa ce se va achita integral valoarea de vanzare. Pana la acea data locuinta ramane in administrarea autoritatilor publice locale.
Odata cu dreptul de proprietate asupra locuintei, chiriasii vor dobandi dreptul de proprietate asupra cotelor-parti de constructii si instalatii, asupra dotarilor care se pot folosi doar in comun si dreptul de folosinta asupra cotei-parti de teren aferenta acesteia, pe durata existentei cladirii, precizeaza Agentia Nationala pentru Locuinte.
Potrivit raportului publicat pe site-ul ANL in Sighisoara se pot vinde 56 locuinte ANL, 28 situate pe strada Panselutelor si alte 28 pe strada Rozelor. Pentru celelalte locuinte trebuie realizate intabulari si alte procedure care sa permita vanzarea lor. 

Sursa: Stiri locale Radio Son Sighisoara.

 

Lista locuintelor anl care pot fi cumparate de chiriasi!!

196 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button