miercuri, februarie 28, 2024

Postura corecta la birou

Cu totii cei care lucram la birou, avem cele mai mari probleme de spate, comparativ cu alti oameni care lucreaza in alte domenii, de aceea trebuie sa le evitam tinand cont de anumite sfaturi.

De exemplu, eu sunt o persoana care lucreaza foarte mult la birou, in domeniul Software si trebuie sa stau in fata unui monitor pentru a crea sau rezolva diferite cazuri in acest domeniu. De aceea, stau cateva ore din zi pentru a lucra, stand pe un scaun, insa fiind un pic mai „rebel” nu prea tineam cont de pozitia corpului pe scaun, avand mai tarziu dureri de spate, insa m-am informat mult mai bine si acum respect regulile posturii corpului pe scaun si pot sa spun ca ma simt mult mai bine, durerile de spate scazand semnificativ.

Trebuie sa stim ca postura corpului pe scaun este foarte importanta, in primul rand, pentru a mintine sanatatea coloanei vertebrale si nu numai, de aceea nu este nevoie numai de o postura corecta pe scaun pe tot parcursul de ore nevoite ale zilei, este nevoie si de pauze, facand cateva exercitii pentru ca corpul sa nu mai aiba senzatia de blocare.

Cand eram si eu la inceput si nu prea tineam cont de toate aceste lucruri, a inceput sa ma doara spatele, de aceea am apelat la un medic si mi-a recomandat sa nu mai stau foarte mult timp in aceeasi pozitie, sa fac exercitii sau plimbari prin birou, iar scaunul sa aiba spatar lombar. Talpile trebuie sa fie pe podea, de aceea trebuie ajustata inaltimea scaunului. Coloana vertebrala trebuie tinuta dreapta, iar cel mai simplu mod in care puteti face asta este impingand pelvisul in spate cat mai mult, pana cand atinge spatarul scaunului.

Capul se rezeama pe coloana vertebrala , nu pe tetiera, pentru ca daca nu faceti asta o sa va doara gatul, deoarece fortati muschii din acea zona. Capul trebuie sa fie centrat pe mijlocul monitorului, la o lungime de brat de acesta, iar marginea de sus a ecranului sa fie la nivelul sprancenelor.

Nu trebuie sa stati cu picioarele in diferite pozitii, precum picior peste picior, deoarece este dificil sa va mentineti coloana in postura dreapta si exista riscul sa va intindeti muschii de la nivelul pelvisului excesiv.

Pentru a evita intinderile excesive ale antebratelor, amplasati mouse-ul si tastatura cat mai comod si cat mai aproape de corpul dumneavoastra.

Daca detineti un laptop, utilizati-l corect din punct de vedere al sanatatii, ca si cum aveti un calculator, nu-l utilizati stand in diferite posturi pe care dumneavoastra le considerati comode, cum ar fi statul intins in pat pentru ca o sa aveti, totusi, o postura incorecta, punand presiune la nivelul gatului cand o sa va uitati la monitor sau si mai rau in momentul cand o sa doriti sa scrieti pe tastatura.

Tineti cont de toate aceste lucruri pentru a nu avea probleme mai tarziu, deoarece musculatura spatelui este slab dezvoltata si nu sustine corespunzator coloana, fiind suprasolicitata, avand o postura nenaturala.

farmec.ro
Articolul următor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.