horacredit.ro/somproduct.ro
Stiri Naționale

Poşta Română, amendată pentru întârzierea corespondenţei prioritare

Poşta Română a fost amendată cu 35.000 de lei pentru nelivrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenţă prioritară, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Potrivit reprezentanţilor ANCOM, în calitatea sa de furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale din România, pentru perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2019, Poşta Română avea obligaţia să respecte o serie de cerinţe minime de calitate impuse pentru trimiterile de corespondenţă interne din cea mai rapidă categorie standard din sfera serviciului universal, printre care: livrarea trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii, într-o pondere de minimum 85% şi livrarea trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult patru zile lucrătoare de la data depunerii, în pondere de minimum 97%.

În urma acţiunii de control efectuate în luna iulie, reprezentanţii Autorităţii au constatat că, pe parcursul anului 2019, Poşta Română nu a respectat cerinţele minime de calitate impuse.

Astfel, Compania a asigurat livrarea la destinatari a doar 51,80% din totalul trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii (în loc de minimum 85%, aşa cum prevede obligaţia legală impusă de ANCOM), respectiv doar 78% din totalul trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult patru zile lucrătoare, faţă de obligaţia legală.

CNPR a fost desemnată, pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2024, ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale din România. Conform prevederilor deciziei, Poşta Română are obligaţia să presteze pe întreg teritoriul României, la tarife accesibile şi la anumite standarde de calitate, o serie de servicii poştale.

21 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button