Stiri Locale

Portal de servicii publice electronice la Primăria Sighișoara, în beneficiul direct și imediat al sighișorenilor.

CAMPANIE ELECTORALA:

horacredit.ro/somproduct.ro

Portal de servicii publice electronice la Primăria Sighișoara, în beneficiul direct și imediat al  sighișorenilor.

“Am elaborat o platformă online modernă de comunicare cu cetățenii, astfel încât aceștia să poată rezolva problemele online, fără a fi nevoiți să se deplaseze la Primărie. Sighișoara a fost privată zeci de ani de utilizarea tehnologiilor smart și în acest mandat am făcut primii pași pentru a schimba lucrurile.  Acest instrument de comunicare publică modernizat, în pas cu vremurile este o premieră pentru orașul nostru și sper ca un număr cât mai mare de sighișoreni să se bucure de utilitatea lui.” Primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean

În cadrul proiectului „eCetatean@Sighisoara2021”, proiect  cu finanțare europeană nerambursabilă, s-a elaborat o platformă electronică de comunicare cu cetățenii, accesibilă inclusiv de pe telefonul mobil, ce permite interacțiunea online a  sighișorenilor cu Primăria municipiului, asigurându-le acestora mai multe facilități.

” Prin digitalizarea serviciilor municipale, în beneficiul direct și imediat al  sighișorenilor, proiect la care s-a lucrat în ultimul an, simplifică procedurile administrației locale și se  reduce  birocraţia pentru sighișoreni. Se  elimină  fluxul clasic pe hârtie, pentru serviciile oferite,  prin implementarea acestui portal de servicii către cetăţeni şi se actualizează sistemul de management de documente prin digitalizarea fluxurilor interne ce deservesc aceste servicii.” Primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Sighișorenii vor  putea  interacționa cu Primăria Sighișoarei mult mai facil. Astfel, aceștia pot efectua plăți online prin intermediul noii platforme, pe site sau pe telefonul mobil, pot depune cereri în format electronic, pot transmite petiții,  verifica stadiul rezolvării cererilor sau pot accesa mult mai ușor date despre oraș.

Ca vizitatori ai platformei, veți beneficia de următoarele facilități:

• Plata online direct pe pagina web   sau pe dispozitivul mobil a taxelor și impozitelor locale  atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice, precum și a amenzilor contravenționale;

• Depunere  online a cererilor pentru scutire de impozit

•Depunere online a declarațiilor de impunere pentru clădiri, terenuri, mijloace de transport și panouri publicitare

• Eliberarea online a certificatului de atestare fiscală;

•Consultarea dosarului fiscal online;

• Depunerea documentației și eliberarea autorizației de trafic greu;

• Descărcare online a autorizațiilor comerciale: autorizația de funcționare; autorizație de alimentație publică și autorizația pentru orarul de funcționare.

• Transmiterea de petiții inclusiv de pe dispozitivul mobil și posibilitatea vizualizării stadiului soluționării acestora, prin aplicația iReport Sighișoara-Android.

•Transmiterea prin email a actelor administrativ-fiscale și a notificărilor prin sms,  pentru diferite evenimente fiscale.

Procesul pentru dezvoltarea acestei platforme este în desfășurare iar proiectul prevede și modernizarea site-ului web al instituției.

Platforma a fost construită de Compania Indeco Soft, care a mai implementat proiecte similar în orașe precum  Oradea, Arad sau Satu Mare.

Proiectul „eCetatean@Sighisoara2021” în cadrul căruia a fost implementată această platformă  este  cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, beneficiar: Municipiul Sighișoara

Data începerii proiectului a fost 17.12.2018 iar data finalizării acestuia este  17.11.2020

24 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button