Home StiriStiri Naționale Polițistul pedofil Eugen Stan, condamnat la ani grei de închisoare

Polițistul pedofil Eugen Stan, condamnat la ani grei de închisoare

de Ana Moldovan
3 views

Un om al legii va sta după gratii timp de 19 ani, fiind condamnat pentru agresarea a 18 persoane, printre care și minori.

Ani grei de închisoare cu executare pentru un om al legii. Poliţistul Eugen Stan a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Sectorului 6 la 19 ani închisoare. Fostul om al legii a fost acuzat de săvârşirea unui număr de 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Printre victimele sale s-au aflat şi minori.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel

18 persoane, victimele lui Eugen Stan

Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri din municipiul Bucureşti. Este acuzația adusă acestuia de procurorii Parchetului General, care spun că acesta ar fi săvârșit agresiunile de natură sexuală în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018.

Potrivit procurorilor, Eugen Stan urmărea victimele în timp ce se mergeau spre acasă. Atunci când acestea intrau în scara blocurilor sau în lifturi, Eugen Stan le agresa sexual.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, pe data de 8 ianuarie 2018, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia. Fostul om al legii este acuzat în principal de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani. El a produs fapta când era angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanța din data de 9 ianuarie 2018, preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

În timpul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti. Acestea aveau ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan. Ele au fost conexate într-un nou dosar, potrivit agerpres.ro.

Cazul poliţistului pedofil a declanşat un adevărat scandal în Poliţia Română.  Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să se demareze o anchetă.

La scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). La acel moment, Bogdan Despescu a fost demis.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elena
Elena
iulie 17, 2020 6:27

In maxim 7 ani ii liber!!!