drmax.ro/
Stiri Naționale

Peste 9.000 de nepalezi lucrează în România


interlink.ro

Din ce în ce mai mulți oameni din Asia vin în România să muncească. Spun că este o țară sigură și că aici le e mai ușor să se angajeze. Pleacă de acasă însă cu inima frântă. Își lasă în urmă familia și prietenii. Se separă de cei dragi, pentru că au nevoie de bani. 77 la sută dintre ei sunt bărbați și cei mai mulți vin din Bangladesh și Nepal.

Grissay este de trei ani în România și lucrează într-un restaurant din Timișoara. Tot de trei ani nu și-a mai văzut copiii. Speră să se ducă acasă anul viitor, dar îi e frică să nu își piardă locul de muncă. Le trimite lună de lună bani și vorbește cu ei mereu. Dorul însă nu dispare. Bărbatul visează la ziua în care își va strânge din nou copiii în brațe. În aceeași situație e și Misra. El a venit în urmă cu patru ani în România.

Reprezentanții firmelor de recrutare spun că tot mai mulți asiatici aleg să lucreze în țara noastră, pentru că aici se simt în siguranță. Peste 60 la sutăă dintre cetățenii asiastici care lucrează în România sunt tineri cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani.

Peste 28 la sută dintre asiatici spun că le e greu să învețe româna sau engleza. Statul român a aprobat anul acesta un contingent nou de 100 de mii de muncitori străini. Cei mai mulți vin din Nepal. Ultimele dată arată că aproape nouă mii de nepalezi au permis de ședere cu drept de muncă.

bottegaverde.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button