Judetul Mures

Peste 7 milioane de lei pentru un ambulatoriu modern la Spitalul Orășenesc Sângeorgiu de Pădure

horacredit.ro/somproduct.ro

A fost semnat Contractul de execuție pentru proiectul „Modernizarea și extinderea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orășenesc Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș”, finanțat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările din cadrul contractului vor fi executate de Asocierea SC TROVAINSTAL SRL – SC DANINA STAR SRL, iar termenul de execuție al proiectului este de 23 luni de la emiterea ordinului de începere.

„Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei și nu vorbește doar despre viitorul spitalului, ci despre viitorul orașului Sângeorgiu de Pădure. Vreau să vă amintesc că spitalul nostru este un spital mic, iar în 2010-2011 fusese condamnat la moarte, se dorea închiderea lui, iar astăzi este un spital care se dezvoltă frumos și care deservește nu doar locuitorii orașului, ci și locuitori din regiune, inclusiv din județul Harghita, iar odată cu modernizarea ambulatoriului de specialitate o să putem rezolva foarte multe nevoi ale locuitorilor care astăzi nu au soluție la Sângeorgiu de Pădure”, a declarat Csibi Attila, primarul orașului Sângeorgiu de Pădure pentru Agenda de Mureș. Primarul spune că are și alte proiecte prin care, dacă va reuși să le implementeze, spitalul orășenesc Sângeorgiu de Pădure va continua dezvoltarea.

Concret, proiectul de la Sângeorgiu de Pădure prevede modernizarea și dotarea corpului de clădire ambulatoriu, creșterea calității serviciilor oferite în cadrul secțiilor ambulatoriului, dar și creșterea gradului de accesibilitate în spațiile aferente ambulatoriului. În esență, proiectul prevede lucrări de intervenții la structura existentă și refacerea acoperișului. Prin modernizare se vor reorganiza spațiile existente la parterul clădirii, prin lucrări de recompartimentare, în vederea asigurării unor circuite funcționale optime, cu respectarea normelor actuale. Dotările prevăzute se referă la patru cabinete de specialitate: Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Obstetrică – ginecologie. Pentru care se vor achiziționa și echipamente de ultimă generație.

Orașul Sângeorgiu de Pădure, are acum puțin peste 5000 de locuitori, dar în zona adiacentă sunt peste 30.000 locuitori, marea majoritate de vârsta a III-a, care nu dispun de resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane. Mulți cetățeni erau nevoiți să se deplaseze la Târgu Mureș, chiar și pentru cele mai banale servicii medicale.

La acest proiect Media Marketing SRL asigură servicii de consultanță privind elaborarea cererii de finanțare și managementul investiției. „Am dovedit și dovedim că suntem consecvenți în calitatea proiectelor pe care le scriem și pe care le și realizăm pentru binele oamenilor. Am mai spus și în alt context și o să repet mult timp de acum înainte faptul că educația și sănătatea sunt primordiale pentru oricare administatrație publică locală. Și că funcțiile publice sunt importante numai dacă cu ajutorul acestora reușești să îți atingi obiectivele de creștere a calității vieții oamenilor. Acest proiect asta și-a propus iar scopul nostru comun a fost atins”, a declarat Marius Cătană, directorul Media Marketing Târgu-Mureș.

Edilul de la Sângeorgiu de Pădure se declară mulțumit de colaborarea cu firma târgumureșeană. „Am mai spus-o și cu altă ocazie: sunt profesioniști și noi am avut cu Media Marketing o colaborare prosperă pentru orașul nostru. Sunt mulțumit inclusiv pentru că am reușit împreună, căci știți și dumneavoastră, proiectele europene presupun multă documentație, să nu spun birocrație, să facem față tuturor problemelor apărute pe parcurs”, a conchis primarul Csibi Attila.

3 - VIZUALIZĂRI
Sursa
Agenda de Mureș

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button