Home StiriStiri Locale Peste 50 de copii din Sighișoara merg la o grădiniță care funcționează ilegal

Peste 50 de copii din Sighișoara merg la o grădiniță care funcționează ilegal

de Ana Moldovan
4 views

Peste 50 de copii din Sighişoara frecventează o grădiniţă care funcţionează ilegal, întrucât nu se regăseşte pe lista instituţiilor acreditate de ARACIP, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar pe învăţământ particular şi alternative educaţionale din judeţul Mureş, Ioan Macarie.

‘Grădiniţa arată foarte bine. La vremea respectivă, când a fost acreditarea, aceasta nu avea resurse umane corespunzătoare, era o condiţie esenţială. Mai lipseau spaţiile de joacă pentru copii, dar ulterior au fost făcute (…) Chiar îşi asumă un risc această societate care conduce grădiniţa, Doamne fereşte să se întâmple ceva’, a spus Macarie, care a precizat că este vorba despre Grădiniţa Sophie’s Kindergarden, deschisă în 2004, şi care acum găzduieşte 54 de copii.

Potrivit ISJ Mureş, în anul 2005 grădiniţa trebuia să solicite declanşarea procedurii de acreditare, pe care nu a primit-o, iar la începutul acestei luni, ARACIP a publicat lista unităţilor şcolare autorizate sau acreditate, însă această grădiniţă nu se regăseşte printre acestea.

Conducerea ISJ Mureş a arătat că a sesizat toate instituţiile privind funcţionarea fără autorizaţie a grădiniţei din Sighişoara şi că va sesiza din nou Poliţia cu acest caz, care este singura instituţie abilitată să închidă grădiniţa.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments