Stiri Locale

Pasărea Phoenix: Ioan Dorin Daneșan este, oficial, candidatul ALDE la Primăria Sighișoara

horacredit.ro/somproduct.ro

Candidatul ALDE la Primăria Sighișoara este Ioan Dorin Daneșan.

Municipiul Sighișoara este unul dintre cele mai atractive puncte turistice din România datorită cetății Sighişoara, considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan-Dorin Dăneşan, la data faptei primar al municipiului Sighişoara, pentru tentativă de fraudare de fonduri. 

El este acuzat de DNA de săvârşirea infracţiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat al DNA , Primăria Sighişoara, în calitate de lider al parteneriatul cu Colegiul Naţional ‘Mircea Eliade’, în 2014, a solicitat o finanţare nerambursabilă, context în care edilul Dorin Dăneşan a semnat o declaraţie de eligibilitate (anexă a Cererii de finanţare) prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale. 

„În realitate, îm 7 martie 2013, inculpatul Dăneşan fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Tîrgu Mureş la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Printr-o adresa emisă la 30 decembrie 2014, după constituirea acestui dosar, Primăria Sighişoara a solicitat Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala – Centru, în baza prevederilor contractuale, încetarea prin acordul părţilor a contractului de finanţare respectiv”, precizează DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

 

123 - VIZUALIZĂRI

Sursa
ALDE Mureș - Partidul Alianța Liberalilor și Democraților Mureș

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button