Stiri Naționale

Pasagerii Wizz Air nu vor mai plăti taxă pe bagajul de mână

horacredit.ro/somproduct.ro

Cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air, renunță la taxarea bagajului mare de cabină din 29 octombrie, pentru orice zbor. Pasagerii care vor călători începând cu acea dată şi care deja au plătit taxa pentru bagajul mare de mână direct prin canalele companiei, vor primi ramburs 120% din prețul plătit, în conturile lor Wizz, a anunțat operatorul.

Wizz Air taxează din toamna lui 2012 cu 10 euro/zbor bagajul mare de cabină, cu dimensiunile de 56x45x25 cm. La cinci ani de la introducere, operatorul low-cost renunță la această taxă. Astfel, pasagerii care vor zbura cu Wizz Air pe și din 29 octombrie, dar care au plătit deja această taxă, vor primi în conturile Wizz 120% din prețul plătit, bani pe care îi vor putea folosi pentru achiziția altor bilete spre destinațiile Wizz.

Pentru un zbor dus-întors pe ruta București-Paris în perioada 4-11 noiembrie 2017, bagajul mare de cabină este taxat cu 47 de lei/segment, dacă achiziția se face online, în momentul rezerevării. Taxa este mai mare dacă achiziția se face după rezervare, de 12 euro, și de 35 de euro dacă achiziția serviciului se face direct la aeroport.

Astfel, pasagerii care au plătit 20 de euro pentru bagajul mare la cală vor primi înapoi 44 de euro în contul lor Wizz.


bestvalue.euRenunțarea la taxa pentru bagajul mare de cabină aduce Wizz Air în linie cu politica concurentului Ryanair, care permite unui pasager să ia gratuit, la bordul avionului, un bagaj mic de mână și unul mare cu dimeniusnile de 55x40x20 cm. La fel ca și la Ryanair, doar un număr limitat de bagaje mari vor fi admise în cabina avionului.

„Vom avea un număr limitat de bagaje mare care vor fi acceptate la bordul avionului, de 90, restul vor fi transportate gratuit, la cală”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Owain Jones, Wizz Air Chief Corporate Officer.

Totodată, compania lansează și serviciul Wizz Priority, care include prioritatea la îmbarcare, posibilitatea de a lua al doilea bagaj mic de mână la bordul avioanelor, cu condiția ca acesta să aibă dimensiunile de 40x30x18 cm, dar și garanția ca bagajul mare de mână va fi acceptat la bordul avionului. Această garanție este valabilă și pentru cei care au achiziționat Wizz Go, Wizz Plus sau Wizz Privilege Pass.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 84 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.300 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal ce s-a încheiat în 31 martie 2017.

Sursa: RealitateaFaraCenzura.ro

36 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button