Life style

(P) La ce să fii atent când cauți inele de aur?

horacredit.ro/somproduct.ro

Alegerea unui cadou special pentru o persoană specială este întotdeauna o provocare. Dacă ai ales deja că te vei orienta către o piesă de bijuterie și, mai specific, pe categoria de inele de aur, ai trecut peste primul pas. De aici va trebui să te documentezi despre cum să faci o alegere informată, astfel încât inelul ales să aibă calitățile tehnice importante și să transmită exact mesajul pe care ți-l dorești.

Câte karate ar trebui să aibă aurul?

În primul rând ar trebui să știi că se măsoară în karate părțile de aur pur care se regăsesc într-o piesă de bijuterie. Numărul maxim posibil este de 24 karate. De exemplu, dacă te uiți la inele de aur de 14 karate, acestea au o densitate a metalului prețios de 58,3%, în timp ce piesele de bijuterie marcate cu 18 karate au densitate de aur pur de 75%. Bineînțeles, cu cât proporția de aur pur este mai mare, cu atât crește și prețul piese de bijuterie.

Un factor trecut cu vederea frecvent este durabilitatea metalului. Aurul pur este mai moale, așa că nu este recomandat pentru o purtare zilnică. Astfel, cu cât numărul de karate este mai scăzut, cu atât proporția de metale care intră în aliajul bijuteriei este mai mare. Acest lucru poate fi un avantaj pentru o piesă de bijuterie destinată unei purtări intense. Cu cât proporția de alte metale este mai mare, cu atât bijuteria este mai rezistentă.

De aici, putem desprinde o regulă simplă. Pentru inele de au destinate unei purtări intense, este recomandată orientarea către cele de 10-14 karate, în timp ce pentru piese speciale se poate merge până la 24 de karate.

Este în regulă ca inelul să conțină și nichel în compoziție?

În mod normal, nichelul este adăugat la bijuteriile din aur pur pentru a da un aliaj mai rezistent. O problemă care poate apărea este cea a alergiilor. În unele cazuri poate provoca reacții alergice.

În cazul în care destinatara cadoului este alergică la nichel, al fi bine să se evite bijuteriile de 10 – 14 karate. Se recomandă orientarea către bijuterii de 18 karate. Chiar dacă și acestea s-ar putea să conțină nichel, concentrația este mult mai mică, așa că șansele unei reacții alergice sunt minime.

Ce tip de inel alegi?

Dacă ai trecut cu bine de fazele tehnice, este momentul să iei în considerare aspectele personale. Respectiv pentru ce ocazie cumperi inelul, cui dorești să-l dăruiești și, nu în ultimul rând tendințele actuale în materie de bijuterii. Studiază puțin tendințele în materie de inele și sincronizează-le cu preferințele celei care urmează să primească bijuteria. Depune puțin efort, identifică-i preferințele. Un cadou care se pliază pe gusturi și intră în concordanță cu personalitate are șanse să fie apreciat și purtat. În caz contrar, riscă să rămână uitat,  în cutia de bijuterii.

Așadar, documentează-te înainte de a face cadou un inel de aur. Cu puțin efort, s-ar putea să ajungi la o piesă care va fi apreciată.

Inelele de aur ne pot spune multe lucruri despre purtătoare sau purtători. Un inel poate fi o piesă îndrăgită – spre exemplu un inel fără piatră menit să decoreze mâna zi de zi sau una specială, un inel complex destinat evenimentelor deosebite. Poate fi darul de la cea mai dragă persoană sau cel pe care ți l-ai oferit singur/ă, pur și simplu pentru că ți-a plăcut! Inelele din aur pentru damă, precum și selecția de inele de bărbați reprezintă o parte semnificativă a colecției de bijuterii din aur Sabion.

 

50 - VIZUALIZĂRI

Sursa
sabion.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button