Stiri Naționale

Ordonanță de Urgență pentru continuarea învățământului exclusiv online

horacredit.ro/somproduct.ro

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului exclusiv online până în data de 8 februarie.

În ședința de astăzi, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului exclusiv online până în data de 8 februarie, a anunțat aseară ministrul educației Sorin Cîmpeanu. Abia apoi ne putem gândi la revenirea elevilor în clase și în acest sens sunt analizate mai multe scenarii, spune ministrul. Esențial este cum va evolua pandemia. Sunt luate în calcul, de asemenea, raportările cu privire la elevii aflați în situații de risc din cauza dificultăților înregistrate în școala online, dar și măsurile adoptate de alte state.

În această săptămână vor avea loc o serie de consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților şi cadrelor didactice pentru a analiza măsurile ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se doreşte începerea semestrului doi în format clasic, însă decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie. Până la o decizie finală, legată de felul în care se vor desfăşura cursurile, ministrul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare raportările numerice pentru fiecare unitate de învăţământ cu privire la personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic, ce are disponibilitate de vaccinare.

Se arată că va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei situaţiei cu factorii de decizie, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă.

43 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Radio România Actualităţi

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button