Stiri Naționale

Oficial: Primăriile pot monta camere de supraveghere pe stâlpii de iluminat public

horacredit.ro/somproduct.ro

Montarea camerelor video de supraveghere pe stâlpii de iluminat public va putea fi făcută de primării fără să plătească nimic, doar folosindu-se de infrastructura de distribuție a energiei electrice, potrivit unei legi publicate vineri în Monitorul Oficial.

Legea nr. 191/2020 prevede că primăriile pot monta camere de supraveghere, dacă respectă prevederile Legii nr. 190/2018 referitoare la modul în care pot fi prelucrate datele personale. În momentul de față, singurele prevederi din această lege referitoare la monitorizarea video, ce trebuie respectate, sunt următoarele:

  • interesele legitime urmărite sunt temeinic justificate și prevalează asupra intereselor sau drepturilor și libertăților persoanelor vizate;
  • s-a realizat informarea prealabilă, completă și în mod explicit;
  • alte forme și modalități mai puțin intruzive pentru atingerea scopului urmărit nu și-au dovedit anterior eficiența;
  • durata de stocare a datelor cu caracter personal este proporțională cu scopul prelucrării, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Orice entitate care prelucrează date cu caracter personal, fie ea privată sau publică, trebuie să respecte prevederile Regulamentului european privind protecția datelor personale, așadar, și primăriile.

11 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Andreea Tutulan Redactor, avocatnet.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button