horacredit.ro/somproduct.ro
Stiri Naționale

Oficial: Primăriile pot monta camere de supraveghere pe stâlpii de iluminat public

Montarea camerelor video de supraveghere pe stâlpii de iluminat public va putea fi făcută de primării fără să plătească nimic, doar folosindu-se de infrastructura de distribuție a energiei electrice, potrivit unei legi publicate vineri în Monitorul Oficial.

Legea nr. 191/2020 prevede că primăriile pot monta camere de supraveghere, dacă respectă prevederile Legii nr. 190/2018 referitoare la modul în care pot fi prelucrate datele personale. În momentul de față, singurele prevederi din această lege referitoare la monitorizarea video, ce trebuie respectate, sunt următoarele:

  • interesele legitime urmărite sunt temeinic justificate și prevalează asupra intereselor sau drepturilor și libertăților persoanelor vizate;
  • s-a realizat informarea prealabilă, completă și în mod explicit;
  • alte forme și modalități mai puțin intruzive pentru atingerea scopului urmărit nu și-au dovedit anterior eficiența;
  • durata de stocare a datelor cu caracter personal este proporțională cu scopul prelucrării, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Orice entitate care prelucrează date cu caracter personal, fie ea privată sau publică, trebuie să respecte prevederile Regulamentului european privind protecția datelor personale, așadar, și primăriile.

11 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Andreea Tutulan Redactor, avocatnet.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button