Judetul Mures

O nouă tranșă de vaccin antigripal ajunge mâine la Târgu Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

Peste 20.500 de de doze de vaccin antigripal au fost distribuite până acum de Ministerul Sănătății județului Mureș, dintre care 1.000 sunt destinate copiilor sub trei ani.

O bună parte dintre acestea au fost deja administrate pacienților aflați la risc și personalului medical. O nouă tranșă substanțială de vaccinuri va ajunge în județ în această săptămână. DSP Mureș a solicitat anul acesta 50.000 de doze, a precizat pentru Radio Târgu Mureș directorul instituției, dr. Iuliu Moldovan:

Dozele primite săptămâna trecută s-au distribuit către centre de vârstnici și medici de familie și în cursul săptămânii, joi, ar trebui să mai primim încă 12.000 de doze ce vor fi distribuite cu prioritate tot centrelor de vârstnici și medicilor de familie. Și dacă mai solicită unitățile sanitare cu paturi (spitalele) le mai distribuim și lor în completare. Marea majoritate a vaccinurilor primite au fost administrate sau sunt în curs de administrare.

Numeroși pacienți se prezintă în aceste zile la cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare antigripală, fie cu vaccinul cumpărat din farmacii, fie se află în grupele de risc și îl primesc gratuit, spune medicul de familie din Târgu Mureș, Elen Crăciun:

Noi acum vaccinăm și în funcție de solicitările pacienților am înțeles că vom mai primi. Am primit pentru copii, pentru personalul medical, pentru gravide, pentru pacienții cu afecțiuni cronice și pentru pacienții peste 65 de ani. Încă nu am epuizat ceea ce am primit de la DSP și ni s-a transmis că și solicitările următoare vor fi onorate. Acum facem programările că luni (săptămâna aceasta) am primit vaccinurile.

În județul Mureș, numărul infecțiilor respiratorii și al pneumoniilor este în continuă creștere, în ultima săptămână de raportare fiind înregistrate peste 5.300 de îmbolnăviri, cu 5% mai multe față de săptămâna anterioară.

Aproape 1.500 dintre cazuri au fost pneumonii, iar 130 de pacienți cu infecții respiratorii grave au necesitat internare. Nu au fost înregistrate până în prezent cazuri de gripă.

3 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button