Stiri Locale

O familie cu 3 copii din Sighisoara risca sa inghete in aceasta iarna

horacredit.ro/somproduct.ro

kicsi-irinaO familie cu 3 copii din Sighisoara asteapta, cu inima stransa, venirea iernii. Traiesc in conditii greu de imaginat: casa pe care au primit-o din mila unor oameni nu este racordata la curent.

Familia nu are gaze, si cladirea subreda aproape risca sa cada. Tatal munceste din greu, insa din cei 600 de lei pe luna, abia se poate descurca. Drama familiei nu se opreste aici. DIn cauza saraciei crunte, alti doi copii au fost lasati in grija statului, ca sa nu moara de foame. Familia ar avea nevoie de o locuinta sociala, haine si mancare pentru cei mici.

Irina este cea care are grija de cei trei copii care i-au ramas acasa. 2 fete de 10 si 17 ani si un baietel de 3 ani. Au locuit in gara pana de curand cand un medic veterinar impresionat de drama lor i-a lasat sa locuiasca intr-o casa. Locuinta insa, nu a fost amenjata, iar familia se descurca asa cum poate.

Casa veche nu este racordata la curent electric, iar familia isi duce zilele intr-o camera de cativa metri patrati. Aici copiii dorm, mananca si se spala. Parintii abia daca pot cumpara lemne de foc ca sa nu inghete la iarna.

Kicsi Irina, mama copiilor, povesteste: “Aici stam intr-o locuinta in chirie dar n-am mai platit…ne-a lasat din mila…am locuit si la gara dar n-am mai putut sa stam la gara ca nu ne-au lasat, ne-au explicat ca nu putem sa stam ca ne vad oamenii”.

Mama copiilor incerca din rasputeri sa nu-i impovareze pe cei mici cu griji de oameni mari. Cu toate ca nu are conditii, ii tine curati, si are grija ca fetele sa nu iasa din casa cu temele nefacute.

“Spal in intuneric, copiilor le e frig, tot tremura cand facem baie, facem baie aici in ligheane si cum putem. Ne e teama ca daca vin frigurile alea mari ce se intampla si asa Ela e racita, Ioana e racita”.

Fetele nu vor decat sa isi vada mama fericita si sa locuieasca si ei in conditii omenesti. “Nu avem curent, e greu, cand viu acasa fac temele ca noaptea nu se poate , dimineata cand mergem la scoala tremuram… e rece in casa”, spune Ioana. Sora ei, Ela, o completeaza: “E foarte rau , nu prea avem lemne,… e rece , noaptea tot ma gandesc ca e urat aici , este foarte frig… Mama taie lemne sa faca foc, nu putem sa ne sculalm pana nu face foc. Ce ne ramane facem acasa dar cand se intuneca deja nu mai poti”.

Cea mai mare problema a familiei este ca vine frigul si ei risca sa inghete in casa. Mai mult: medicul veterinar nu ii mai poate gazdui multa vreme. Orice ajutor este binevenit pentru aceasta familie, ca sa poata depasi lunile grele de iarna.

Sursa: Pro TV

85 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button