Stiri Naționale

Numărul personalului medico-sanitar de la Spitalul Cinic Județean De Urgență Târgu Mureș , intrat în autoizolare, se ridică la 102 persoane

horacredit.ro/somproduct.ro

Numărul personalului medico-sanitar de la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă (SCJU) Târgu Mureş intrat în autoizolare în urma contactului cu persoane infectate cu noul coronavirus se ridică la 102 cadre medicale, a precizat, duminică, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Damian Samoilă, primii 51 de angajaţi au SCJU Târgu Mureş au intrat în autoizolare după ce s-a aflat că un tânăr de 34 de ani, care a decedat în spital, a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar al doilea lot de 51 de persoane a intrat în izolare începând de duminică, după ce o asistentă medicală a fost testată pozitiv.

Primii 51 de membrii ai personalului medico-sanitar (medici, asistenţi medicali, brancardieri şi personal auxiliar) intraţi în izolare sâmbătă sunt consideraţi contacţii celui de-al treilea decedat de pe raza judeţului Mureş, în urma infecţiei cu coronavirus.

„Al treilea deces cauzat de o infecţie cu Covid-19 în judeţul Mureş, este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Mureş, cunoscut cu Sindrom Pradder Willi. A fost internat în data de 26.03.2020 cu febră, tuse, dispnee în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 03.04.2020 s-a confirmat rezultatul pozitiv al testului pentru COVID 19. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Decesul a fost înregistrat în data de 27.03.2020. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş anunţă faptul că ancheta epidemiologică este în curs. Cele 51 de cadre medicale care au avut contact direct cu bărbatul vor intra în autoizolare la domiciliu şi, conform procedurilor, vor fi testate pentru determinarea infecţiei cu Covid-19. Reprezentanţii SCJU Târgu Mureş anunţă că activitatea spitalului se derulează în continuare în condiţii normale, fără a fi afectată”, a precizat Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.


SCJU Târgu Mureş a anunţat, duminică, faptul că 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu după ce un cadru medical a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus.

„Urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, începând din data de 04.04.2020, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranţa tuturor. Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 03.04.2020, contacţii asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceştia testându-se la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, a anunţat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, în acest moment, atât personalul intrat în autoizolare, cât şi cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună. AGERPRES

25 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button