Stiri Naționale

Noul coronavirus i-a făcut pe români să mănânce mai sănătos și să redescopere produsele locale

horacredit.ro/somproduct.ro

Noul coronavirus i-a făcut pe români să mănânce mai sănătos și să redescopere produsele locale, arată un studiu de piață realizat în prima jumătate a acestui an de o agenție de piață specializată care a urmărit să determine modificările de comportament față de alimentație în contextul pandemiei de COVID-19.

Un sfert dintre români declară că acum mănâncă mai sănătos. O treime dintre cei care locuiesc la oraș au început să gătească mai des, în timp ce 74% au comandat mai rar mâncare gata preparată. Tinerii sunt fruntașii clasamentului când vine vorba de gătit: peste jumătate dintre ei declară că acum gătesc mai des.

Că oamenii au început să mănânce mai sănătos de când cu pandemia se vede și din faptul că producătorii locali au înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor.

Analiza agenției iZi Data arăta că înainte de pandemie doar 19% dintre români achiziționau online de la micii producători locali; acum, procentul a urcat la 36. Mai bine de jumătate dintre cei care comandă online de la producătorii locali spun că marfa acestora este superioară produselor de la supermarket.

În ceea ce privește profilul vizitatorilor site-urilor de astfel de produse, studiul indică faptul că 23% sunt bărbații, iar 77% – femei, dintre aceștia – 65% au copii.

3 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button