Stiri Locale

Muzeul de Istorie din Sighişoara, record de vizitatori în 2019

horacredit.ro/somproduct.ro

Directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara, Nicolae Teşculă, a declarat luni, pentru AGERPRES, că instituţia a înregistrat anul trecut 227.000 de vizitatori, acesta fiind cel mai mare număr de turişti de la deschiderea muzeului.

Muzeul de Istorie din Sighişoara, care şi-a deschis porţile în data de 24 iunie 1899 sub denumirea de ‘Alt Schassburg’ (Sighişoara Veche), este singurul muzeu din ţară organizat pe verticală şi nu pe orizontală.
Muzeul adăposteşte peste 12.000 de obiecte, între care şi numeroase piese unicat: o machetă a oraşului din 1735, obiecte dacice, obiecte unicat ale breslelor, cel mai valoros clavicord sau ceasul din turn.

Muzeul din Sighişoara are expoziţia de bază în Turnul cu Ceas, este structurat pe şase nivele, cinci dintre acestea închise, până unde se află mecanismul ceasului, iar etajul 6 este balconul.
În afara de expoziţia de bază, în imediata vecinătate a Turnului cu Ceas se află colecţia de arme medievale şi vechea închisoare militară a oraşului, cunoscută drept ‘Camera de tortură’.

35 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button