Judetul Mures

Mister medical: zeci de femei cu COVID au născut copii sănătoși, la Tg. Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

Din cele peste 1.500 de nașteri care s-au înregistrat la Maternitatea Veche din Târgu Mureș începând din luna martie, în 12 cazuri mamele au fost diagnosticate pozitiv.

Un mister medical face însă ca doar un sfert din bebelușii născuți din mame pozitive să fie și ei COVID-pozitivi. Bebelușii nu au avut prea mari probleme de sănătate, nici mamele lor, a precizat pentru Radio Târgu Mureș managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan:

De la începutul anului până în prezent, la nivelul Secție de Obstetrică-Ginecologie, am avut 1.516 nașteri din care doar 12 mame au fost COVID-pozitive și, din fericire, doar 3 copii COVID-pozitiv. În rândul acestora nu a fost nici un deces. Nici noi nu știm cum s-au născut copii sănătoși din mame pozitive… Deocamdată Covidul este ceva nou încă, se cercetează și la nivel mondial… Tratamentul aplicat pentru nou-născuți este unul simptomatic, la fel ca și la adulți. Din fericire, acești copii au forme foarte ușoare, așa că cei trei copii nu au necesitat un tratament special.

Toate clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș au, la această dată, circuite separate pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Au mai fost înregistrate până acum cazuri pozitive sau suspiciuni la pacienți de la Psihiatrie, Urologie, Dermatologie, Oftalmologie și Ortopedie.

28 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Cristina Bulbescu-radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button