Sanatate si Diete

Mierea, mai bună la tratarea tusei și a răcelii decât medicamentele clasice.

horacredit.ro/somproduct.ro

Mierea poate fi un tratament mai bun pentru tuse și răceli decât medicamentele din farmacii. „Mierea a fost superioară îngrijirii obișnuite pentru îmbunătățirea simptomelor infecțiilor tractului respirator superior”, au scris cercetătorii în revista BMJ Evidence-based Medicine.

Este concluzia unui studiu nou, citat de CNN.

Cercetătorii au spus că mierea era mai eficientă în ameliorarea simptomelor bolilor asemănătoare răcelii și gripei decât remediile comerciale obișnuite și ar putea oferi o alternativă mai sigură, mai ieftină și mai ușor disponibilă la antibiotice.

Ei au încurajat medicii să ia în considerare recomandarea mierii pentru pacienți, în locul prescrierii antibioticelor, care pot provoca reacții adverse și pot duce la dezvoltarea unei rezistențe la antibiotice atunci când sunt suprautilizate.

Mierea a fost folosită de mult timp ca remediu casnic pentru tuse, dar eficacitatea sa în tratarea bolilor comune nu a fost intens cercetată.

Medicii de la Facultatea de Medicină a Universității Oxford și Departamentul de Științe de Sănătate a Îngrijirii Primare au analizat dovezile existente pentru a determina modul în care simptomele infecțiilor tractului respirator superior (URTI) au răspuns la aceasta.

Acestea sunt boli specifice sezonului rece, care afectează nasul, sinusurile, faringele sau laringele.

Mierea, mai bună ca antibioticele

„Mierea a fost superioară îngrijirii obișnuite pentru îmbunătățirea simptomelor infecțiilor tractului respirator superior”, au scris cercetătorii în revista BMJ Evidence-based Medicine.

„Oferă o alternativă disponibilă la scară largă și ieftină la antibiotice. Mierea ar putea ajuta eforturile de a încetini răspândirea rezistenței antimicrobiene, dar sunt necesare în continuare studii de înaltă calitate”.

Cercetătorii au compilat rezultatele a 14 studii, dintre care nouă au implicat doar copii. Cei mai mulți au comparat mierea cu mai multe tratamente convenționale.

 

14 - VIZUALIZĂRI

Sursa
CNN

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button