Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Sighișoara. Valoarea totală a proiectului, fără Tva se ridică la 15.737.760,45 lei, din care 13.189.116,60 lei fonduri nerambursabile.
Dezvoltarea infrastructurii de Sănătate din județul Mureș reprezintă o prioritate, sectorul medical fiind unul care, de-a lungul anilor, s-a transformat într-un adevărat brand local. Dincolo de aceasta, locuitorii de aici, dar nu numai, aveau de multă vreme nevoie de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii medicale, ca o dublare a eforturilor corpului medical de a se specializa în permanență. Tocmai de aceea, Media Marketing Târgu Mureș s-a implicat activ în momentul în care la orizont a apărut o posibilă sursă de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, a oferit consultanță la scrierea proiectelor, iar astăzi suntem în situația de a aștepta ca investițiile, pentru care fondurile nerambursabile atrase se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA, să devină realitate, iar locuitorii județului Mureș să beneficieze din plin de ele.
Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate la Spitalul municipal Sighișoara
Cel de-al treilea proiect, dar nu ultimul ca importanță, finanțat prin PNRR și în care Media Marketing Târgu Mureș a fost implicată prin acordarea asistenței tehnice și a consultanței, este cel care vizează Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Sighișoara. Valoarea totală a proiectului, fără Tva se ridică la 15.737.760,45 lei, din care 13.189.116,60 lei fonduri nerambursabile.
Proiectul prevede modernizarea, reabilitarea și dotarea clădirii situată pe strada Morii, nr. 26, în Municipiul Sighișoara, fosta clădire a policlinicii, o clădire veche construită în anul 1940. Clădirea, în prezent nefuncțională, urmează să reprimească funcțiunea de Policlinică – Ambulatoriu de specialitate, care să găzduiască cabinete medicale pentru mai multe specialități și alte spații adiacente. Construcția reabilitată va fi dotată cu echipamente și mobilier medical specific conform cerințelor legislative și adaptate pentru fiecare specialitate în parte.
În urma investiției, se vor înființa 6 noi specializări: oncologie, endocrinologie, reumatologie, laborator de recuperare, medicină fizică și balneologie, cabinet de recuperare, medicină fizică și balneologie, ORL și vor fi dotate corespunzător specialități paraclinice precum analize de laborator, investigații cu radiații ionizante și investigații neiradiante.
Astfel va crește gradul de acces al populației din zona Sighișoarei la servicii de sănătate pentru noi specialități medicale desfășurate în ambulatoriul Spitalului Municipal Sighișoara și se vor îmbunătății serviciile prestate prin modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente noi, inovative.
Clădire nouă și aparatură performantă pentru ambulatoriul Spitalului Sovata-Niraj
Proiectul de dezvoltare a infrastructurii medicale în cadrul Spitalului Sovata-Niraj presupune un buget total de 17.472.048,63 de lei din care 4.647.380,68 lei reprezintă contribuția proprie, iar restul fonduri nerambursabile. Sumele enunțate mai sus nu includ cota TVA și au fost aprobate în cadrul PNRR.
Prin implementarea proiectului se va realiza o clădire nouă în care își va desfășura activitatea Ambulatoriul Spitalului Sovata-Niraj. Aceasta va avea o suprafață de 1068,09 mp iar aici urmează să fie relocată activitatea existentă a ambulatorului care va fi, totodată, dotat cu aparatură performantă, care să asigure o asistență medicală de calitate, creșterea eficienței și a calității actului medical, creșterea accesului la serviciile medicale de specialitate pentru comunitatea locală și pentru populația din zonele învecinate, precum și reducerea situațiilor de spitalizare și a numărului de internări pentru pacienții care nu necesită îngrijire medicală permanentă, dar și implementarea unor soluții pentru reducerea consumurilor energetice și utilizarea unor surse alternative pentru producerea energiei din surse regenerabile.
Nu în ultimul rând, potrivit proiectului se va extinde numărul de specialități clinice cu 6 noi specialități: pneumologie, psihiatrie, endocrinologie, neurologie, diabetologie, cardiologie, astfel că, prin implementarea proiectului, 13 specialități din care: 10 specialități clinice și 3 paraclinice își vor desfășura activitatea în clădirea nouă a ambulatorului și se vor dota următoarele specialități paraclinice: Analize de laborator, Investigații cu radiații ionizante și Investigații neiradiante.
Cinci specialități clinice noi și aparatură de ultimă generație pentru asistența medicală ambulatorie din cadrul Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni
Valoarea proiectului de investiție pentru dezvoltarea asistenței medicale în ambulatoriu la Spitalul din Târnăveni este de 13.161.055,75 de lei, fără TVA. Suma, în integralitatea sa, provine dinfondurile alocate prin intermediul PNRR și urmărește dotarea ambulatoriului existent din cadrul Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni cu echipamente medicale și dotari specifice cabinetelor: chirurgie, medicină internă. dermato-venerologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, ORL, endocrinologie, ortopedie și traumatologie, urologie, psihiatrie, oftalmologie, cardiologie, laborator analize medicale, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, TBC, laborator radiologie și imagistică medicală, oncologie, pneumologie, cabinet explorări funcționale, laborator recuperare medicină fizică și balneologie, medicina muncii.
Cu ajutorul sprijinului financiar solicitat se propune dotarea a 5 specialități clinice noi, respectiv: cabinet pneumologie, cabinet oncologie, cabinet medicina muncii, laborator recuperare medicină fizică și balneologie, cabinet explorări funcționale.
În cadrul clădirii existente destinate ambulatoriului, există spații suficiente pentru aceste cabinete, dar, din lipsa fondurilor, acestea nu au putut fi dotate corespunzător pentru a deveni funcționale.