Stiri Locale

Măsuri anticoronavirus la Sighișoara

horacredit.ro/somproduct.ro

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara convocat joi, 19 martie, a analizat situația și a stabilit noi măsuri la nivel local, referitoare la gestionarea situațiilor de urgență în contextul riscului de răspândire a infecției cu Covid-19, în urma instituirii Stării de urgență pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara, în cadrul ședinței au fost luate următoarele măsuri:

 • S-a stabilit impunerea unor măsuri privind intensificarea acțiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a domeniului public din municipiul Sighișoara, în zona farmaciilor, instituțiilor publice, lăcașurilor de cult (în fiecare zi de duminică, dimineața), de către operatorii de salubrizare și de utilități publice.
 •  Pentru persoanele izolate la domiciliu pe raza municipiului Sighișoara, care se află în evidență și monitorizare de Direcția de Sănătate Publică Mureș, au fost alocate sume necesare în vederea asigurării hranei zilnice.
 • S-a luat măsura închiderii parcului și a locului de joacă de pe strada Crizantemelor, pe perioadă nedeterminată.
 • Operatorii privați de transport care asigură transportul persoanelor la locul de muncă, respectiv la agenții economici de pe raza municipiului Sighișoara au obligația de a dezinfecta autovehiculele de transport.
 •  Operațiunile de dezinfecție a autovehiculelor de transport se vor efectua de 3 ori pe zi sau de fiecare dată când se impun aceste măsuri. Se vor utiliza exclusiv substanțele dezinfectante care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, aprobat de Ministerul Sănătății. Șoferii sunt obligați să dețină și să completeze graficul care va cuprinde numele, prenumele și semnătura persoanei care a realiat dezinfecția, data, ora, tipul de dezinfectant folosit și concentrația acestuia.
 • Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara convocat luni 23.03.2020, a analizat situația și a stabilit noi măsuri la nivel local, în vederea prevenirii riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.
 • S-a prelungit termenul de suspendare a activității unităților de învățământ, inclusiv a creșelor, până la data de 21 aprilie 2020.
 • Pentru evitarea aglomerării în mijloacele de transport public local s-a dublat numărul de autovehicule în orele de vârf (dimineața, ameaza și seara), iar în restul zilei va circula un singur autobuz la interval de o oră pe fiecare rută.
 • Programul de lucru cu publicul la S.P.C.L.E.P. Sighișoara se va derula de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 11.00 iar programarea oficierii cununiilor civile se suspendă pe perioadă nedeterminată. Căsătoriile civile programate până la data de 23.03.2020 se vor oficia conform programărilor.
 • Pentru evitarea aglomerării în Piața Agroalimentară Sighișoara, se permite accesul unui număr de maximum 100 persoane/suprafața pieței. Se suspendă activitatea magazinelor/spațiilor comerciale care desfășoară comerț cu produse nealimentare.
 • Se suspendă activitățile de interes local a persoanelor care beneficiază de ajutor social.
 • Acțiunile de curățare, spălare și dezinfectare a zonelor aglomerate, se vor efectua de către operatorul de salubritate S.C. SCHUSTER ECOSAL S.R.L cel puțin o dată pe zi.
 • Precizăm că în Componența acestui Comitet Local pentru Situații de Urgență intră reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sigișoara, ai serviciilor publice, ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai societăților de utilități, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale care asigură ordinea și liniștea publică
53 - VIZUALIZĂRI

Sursa
https://www.zi-de-zi.ro/

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button