horacredit.ro/somproduct.ro
Judetul Mures

Masca devine obligatorie, de mâine, în Târgu-Mureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a decis, în urmă cu câteva minute, că din data de 12 octombrie, vor fi luate măsuri suplimentare de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în anumite localități care au trecut de pragul de 6 infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În această categorie se găsesc municipiul Târgu-Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Crăiești, Zagăr, dar și Sâncraiu de Mureș care a depășit 7,5 infectări la mia de locuitori.

Municipiul Târgu-Mureș are o incidență de 6,03, cu circa 900 de cazuri active.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Mureș, Damian Samoilă:

Cele mai importante schimbări fac referire în principal la masca de protecție care devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. Avem o mică excepție la spații deschise și ne referim aici la persoane care desfășoară activități inclusiv sportive în mod individual sau alături de persoanele cu care locuiesc. Totodată, se vor aplica restricții de deplasare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20,00 și 5,00. Sunt acele excepții cu care deja suntem obișnuiți, ne referim la declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator însă noutatea este că restricția de deplasare nu se aplică persoanelor vaccinate și celor care au trecut prin boală.

La această dată, județul Mureș are o incidență de 3,79 la mie, reprezentând 2.243 de cazuri noi de infectări confirmate în ultimele 14 zile.

5 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Cristina Bulbescu: radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button